Foto: Screenshot

Na zahtjev predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sazvao je 17. izvanrednu sjednicu Hrvatskoga sabora, za petak, a sjednica će trajati sve do nedjelje.

Iako je Milanović podnio zahtjev za izvanrednom sjednicom na istu je odbio doći. “Što bih radio tamo? Oporbi sam i ne baš pretjerano drage volje izašao u susret”, rekao je Milanović opravdavajući svoju odluku o nedolasku u Sabor. Međutim, saborski zastupnik Hrvoje Zekanović na sjednici se pojavio s ”kartonskim Milanovićem” uz poruku ”Nisam došao jer se bojim replika”.

Podsjetimo, nedolazak Milanovića komentirali su gotovo svi zastupnici, a posebice oštar je bio zastupnik HDZ-a Damir Habijan koji je istaknuo kako je predsjednik pokazao prijezir prema instituciji Hrvatskog Sabora, te da je stao na čelo oporbe, pa pobjegao.

Njemu je očito lakše “sjediti u hladovini Pantovčaka, među paunovima”, izjavio je Habijan koji smatra da bi predsjednik Zoran Milanović trebao doći na izvanrednu sjednicu i obrazložiti dvije predložene točke, s obzirom na to da je upravo Milanović zatražio izvanredno saborsko zasjedanje.

“Svaki put kada imate bilo koji akt na dnevnom redu od nekog predlagatelja, on je prisutan u Saboru.

Iz poštovanja prema jednoj od tri stupa vlasti, bilo bi normalno očekivati da će predlagatelj, u ovom slučaju predsjednik biti prisutan u Saboru”, rekao je HDZ-ov zastupnik