Foto: Screenshot YouTube

Do sada je bilo poznato da je Sandra Benčić, koja ima premijerske ambicije i koju stranka Možemo prezentira kao ‘kandidatkinju za premijerku’, iako takvo što ne postoji, diplomirala 2014. s 36 godina. Narod.hr doznaje koliko je dugo studirala, kada je upisala Pravni fakultet i je li pritom pala koju godinu.

Sandra Benčić koja želi biti predsjednica Vlade, diplomirala je 2014. godine na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s 36. godina.

Kako je izgledalo fakultetsko obrazovanje ove političarke s velikim ambicijama iz ekstremno lijeve stranke Možemo, do sada nije bilo poznato, a javnost niti ona sama nije izvijestila o detaljima.

Kada je upisala fakultet koji je završila 2014. godine s 36 godina, bilo je do sada nepoznato, stoga je portal Narod.hr poslao upit Pravnom fakultetu.

Otkrili su da je Benčić fakultet upisala akademske godine 1996./1997., dakle odmah nakon srednje škole.

No, studiranje se oduljilo sve do 2014. kada je diplomirala.

Na Pravnom fakultetu potvrdili su da je drugu godinu fakulteta ponavljala jednom, a četvrtu čak tri puta.

Tema diplomskog rada bila joj je “Međunarodne i nacionalne norme u području zaštite od nasilja u obitelji” pod mentorstvom prof. dr. sc. Davora Derenčinovića.

Zgodna je prilika prisjetiti se medijskih natpisa iz 2019. godine o aktualnom ministru obrane Mariu Banožiću kada je objavljeno da je ministar prvi i drugi razred srednje škole pao na popravni ispit, ali je ipak svoje srednjoškolsko obrazovanje završio u roku i poslije nastavio školovanje.
U kritikama ministra tada su što je razumljivo prednjačili oporbeni ljevičari iz Možemo! i SDP-a, što im se sada vraća četverostruko. Loša studentica, neovisno o razlozima, koja je ponavljala jednu godinu studija tri puta nema baš neke reference za biti predsjednica vlade.