[ŽELIMO ZNATI]: Kada će biti sanirana cesta u naselju Balići-Džakići?

0

Čitatelji Dugopolje.org portala (podaci poznati redakciji) potužili su se na stanje prometnice u općini Dugopolje na području Balići-Džakići. Slijedom njihove pritužbe, odlučili smo provjeriti u čemu je problem.

Naime, u pitanju je cesta koja se nalazi između kapelice Gospe u dnu polja, a koja vodi sve do Džakića. Preciznije, radi se o dionici koja ide od Ulice put Bana do naselja Džakići u Ulici Gospe u dnu polja. Godine 2014. na toj cesti započeti su radovi koji su trajali gotovo šest mjeseci, a uključivali su postavljanje novih vodoopskrbnih cijevi. Prema navodima naših čitatelja, nakon završenih radova, cesta nije sanirana. Stoga ih zanima što Općina planira poduzeti po tom pitanju i kada će riješiti taj problem.

Budući da je riječ o prometnoj infrastrukturi koja je u nadležnosti Općine Dugopolje, u potrazi za odgovorom o navedenoj problematici kontaktirali smo općinske službe.

Na upit portala Dugopolje.org o izvršenim radovima i rješavanju problema ovog dijela infrastrukture, iz Općine Dugopolje odgovorili su sljedeće:

Izveden je vodoopskrbni cjevovod i hidrantska mreža od postojećeg cjevovoda u Ulici put Bana do naselja Džakići u Ulici Gospe u dnu polja, duljine cca. 1600m. Sanacija prometnice Ulice Gospe u dnu polja planirana je u bližoj budućnosti, sukladno proračunu te predviđenim dinamičkim planom realizacije programa građenja u Općini Dugopolje.

S obzirom na odgovor od nadležnih službi, vjerujemo kako će naši sumještani koji stanuju na području Balići-Džakići u bližoj budućnosti imati saniranu cestu do svoga naselja.

Ukoliko i Vi imate pitanja, ili želite podijeliti neku informaciju sa našim čitateljima, slobodno nas kontaktirajte putem našeg Facebooka, emaila (redakcija@dugopolje.org) ili preko kontakt Messengera izravno na našim Dugopolje.org stranicama.