[ŽELIMO ZNATI] Tko je odgovoran za dječje igralište pokraj centra Čulić i zašto nije održavano?

0

Danas u rubrici “Želimo znati” na zahtjev naših čitatelja saznajemo o dječjem igralištu pokraj centra Čulić d.o.o.

Prije nekog vremena u našu redakciju stigao je upit naših zabrinutih sumještana, a koji se odnosi na park odnosno dječje igralište pokraj centra Čulić d.o.o. u poslovnoj zoni Podi. Pokraj zgrade centra, odnosno u sklopu kompleksa, nalazi se navedeni park/dječje igralište. Prema riječima naših čitatelja, igralište je u užasnom stanju i prava je opasnost za djecu. Po površini je vidljivo staklo razbijenih boca, dječji tobogan nije održavan te mu nedostaje nekoliko stepenica a i sami krov je u vrlo lošem stanju što može dovesti do neželjenih povreda, a i na djelovima na kojima su nekada postojale klupe sada je betonska površina usred parka. Zaključak je kako je park odnosno dječje igralište pokraj centra Čulić d.o.o. zapušteno i slabo, ako uopće, adekvatno održavano.

Budući da je proljeće stiglo i vrijeme je svakim danom sve ljepše, mještani općine Dugopolje, a osobito mame s djecom, zasigurno bi vrlo rado uz kavu u obližnjem kafiću sjele u park kada bi se njihova djeca mogla bezbrižno igrati. Da bi se igralište dovelo u pristojno stanje nisu potrebna prevelika ulaganja, osim pokositi travu, odpilati grane i učiniti tobogan sigurnijim.

Na tragu navedenoga, redakcija Dugopolje.org kontaktirala je nadležne službe u Općini Dugopolje kako bi dobili odgovore vezano za neodržavanje parka/dječjeg vrtića u centru Čulić d.o.o. Iz Općine Dugopolje dobili smo sljedeći dogovor:

Park / dječje igralište pokraj centra Čulić je površina u privatnom vlasništvu tvrtke Čulić d.o.o, te općina Dugopolje nema ovlasti da intervenira u smislu uređenja i održavanja navedene površine. Drugim riječima, ne radi se o javnoj površini već o privatnom parku te je odgovornost vlasnika da istu, ukoliko je otvorena za korištenje, održava sigurnom.

Redakcija Dugopolje.org portala pokušala je kontaktirati i samu tvrtku Čulić d.o.o., no do trenutka objavljivanja ovog članka nismo uspjeli dobiti odgovor. Nadamo se kako će vlasnici koji su odgovorni za dječje igralište uložiti potrebni napor kako bi se djeci omogućilo bezbrižno i sigurno igranje.

Ukoliko i Vi imate pitanja, ili želite podijeliti neku informaciju sa našim čitateljima, slobodno nas kontaktirajte putem našeg Facebooka, emaila (redakcija@dugopolje.org) ili preko kontakt Messengera izravno na našim Dugopolje.org stranicama.