Žervnja ili Bosančić, koja je razlika? SDP-ovac Kardum o gorućim neriješenim komunalnim problemima u Dugopolju

0
Foto: Privatni album

Pogledajte na što nam sliče kamene ploče na glavnom trgu, izgleda da o ovome, kao ni o mnogo čemu u našem mjestu, struka nije odlučivala – tvrdi oporbenjak, dok načelnik uzvraća: Sve to se događalo puno prije mojeg mandata

A ovo je jedna od najprometnijih ulica i posebno je opasna jer nema nogostupa, a mnoga djeca tuda idu u školu – ističe to Zvonko Kardum, SDP-ov općinski vijećnik, koji opetovano potiče pitanje rješavanja opasne prometnice duge oko 400 metara – donosi u tiskanom izdanju Slobodna dalmacija

– Što to koči da se od mandata bivših načelnika Zlatka Ževrnje i profesora Stanka Balića, pa do aktualnog Perice 
Bosančića, ulica ne može riješiti – pita se Kardum, dodajući kako je on tu temu u više navrata otvarao na sjednicama lokalnog parlamenta, pa tako i sredinom veljače, ali odgovor jesu li konačno riješeni imovinskopravni odnosi nije, kako kaže, još dobio.

-I što imamo nakon 12 godina?! Imamo jedno veliko ništa! Ili nema financija ili nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi, što je na stvari, ne znam. Mještani me zovu i pitaju da se angažiram da se ulica napravi, a jedino ono što mi kao oporbenjaci možemo, jest da propitujemo i potenciramo na Općinskom vijeću – ističe naš sugovornik, jedini predstavnik socijaldemokrata u Vijeću.

Od ukupno 13 lokalnih zastupnika, vladajući HDZ ih ima osam, dok su u oporbenim redovima još tri HSP-ovca i jedan HSS-ovac.
– Tom ulicom bez nogostupa i osvjetljenja gravitira velik dio Dugopolja jer prometnica vodi i do škole, ambulante, pošte, knjižnice, Općine, crkve, groblja…
Sreća Božja da se nije do sada ništa lošeg dogodilo – govori Kardum pa nas vodi i do susjednog Trga domovinske zahvalnosti čije je uređenje, kako smatra, bilo loše planirano jer mu nema ni puno desetljeće, a već se raspada. Slab materijal za Zagoru

-Vidi se na trgu da je ovo kamen koji nije odavde, odnosno da je iz nekog kamenoloma uz more. To nije materijal za naše podneblje, mrvi se i puca, pa pogledajte samo ove razvaljene ploče. Prije postavljanja na Trgu domovinske zahvalnosti isti ovakav su stavili i ispred župne crkve i zgrade Općine, pa ispada da ništa iz ranijih primjera nisu naučili. Struka izgleda ni ovdje, kao ni o puno stvari u Dugopolju nije odlučivala – tvrdi dugopoljski SDP-ovac, pa dodaje kako treba samo pogledati crkvu sv. Mihovila Arkanđela koja je građena domaćim, zamosorskim kamenom koji će na ovom području ostati vječan.

Pitanja o kašnjenju modernizacije Ulice 114. brigade i problematičnom uređenju središnjeg mjesnog trga postavili smo Općini Dugopolje iz koje navode kako je “Ulica 114.  brigade dio obuhvaća izgradnju kanalizacijskog sustava u  sklopu projekta ‘Eko kaštelanski zaljev –

Projekt obuhvaća šire područje, a trenutno se radovi obavljaju na području Kaštela – ističu općinari o uređenju prometnice u centru Dugopolja, te nam pokazuju planiranu dinamiku natječaja iz koje se, kako kaže načelnik Perica Bosančić (HDZ) vidi da se spomenuti zahvati na području Dugopolja planiraju tijekom ovog ljeta.

– Iz same projektne dokumentacije može se vidjeti da je Ulica 114. brigade potpuno obuhvaćena izgradnjom kanalizacijskog sustava. Općina će sa završetkom izgradnje kanalizacije navedenu ulicu rekonstruirati kao što smo već učinili s mnogim drugim ulicama na našem području općine – dodaje Bosančić, dok o izboru kamenih ploča za trg tvrdi kako se “sve to događalo mnogo prije njegova mandata”.

Ploče sanirane 2017.

– Što se tiče kamenih ploča ispred crkve, navedeni zahvat je obavljen 2006. godine, prije 14 godina, te stvarno nisam u mogućnosti komentirati izbor kamena i “konzultiranje sa strukom”. Mogu navesti da smo 2017 sanirali oštećene kamene ploče na Trgu domovinske zahvalnosti. Navedeni trg je mjesto gdje se djeca intenzivno igraju, te kao takav će da bude oštećen zbog takvih aktivnosti, a mi ćemo prema potrebi i dalje sanirati oštećene dijelove – poručuje načelnik.

U izjavi na naš portal  vijećnik SDP-a Kardum  je  još dodao kako je javni pogovor  da je bivši načelnik Općine Dugopolje Zlatko Ževrnja  umjesto rekonstrukcije  Ulice 114. brigade  napravio ulicu  Ivana Gundulića gdje je on jedini stanovnik, te da je do svoje kuće dovukao plin i provukao kanalizaciju.

dp/ Slobodna dalmacija

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here