Foto: Screenshot HRT

Zastupnik Mosta Nikola Grmoja zaradio je u Saboru pet opomena i zabranu sudjelovanja u raspravi danas i sutra nakon što je novog člana vladajuće većine Hrvoja Zekanovića nazvao glupanom jer je on pak optužio Most za gubitak arbitraže INA-MOL.

“Imali smo glupana koji je napao Petrova”, rekao je Nikola Grmoja u Sabornici. Na to mu je predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao:

“Nazvali ste kolegu saborskog zastupnika glupanom. Dobili ste prvu opomenu. Možete govoriti, ali bez vrijeđanja.”

Međutim, Grmoja je nastavio: “Ja vam na to više neću šutjeti. I govorit ću i gore stvari od toga da ste glupani, vi ste veleizdajnici.”

Na to je dobio drugu opomenu.

Unatoč upozorenjima Jandrokovića nije se dao smesti: “Postavljate u Hrvatski sabor ljude koji su bili igrači MOL-a. Niko Dalić je jedini član Uprave koji nije svjedočio u Hrvatsku korist na arbitraži.”

“Kolega Grmoja, dobivate treću opomenu i oduzimam vam pravo govora. Napustite govornicu”, upozorio je Jandroković.

“Ali nećete me ušutkati…”

“Dobivate sad četvrtu opomenu, više ne možete suedjelovati u radu danas.”

Na to se javio Hrvoje Zekanović koji je prozvao Grmoju da bježi iz Sabora. “Ako se zaletim prema vama, neće biti Pupovca da vas zaštiti kao što vas je zaštitio od Plenkovića”, rekao je među ostalim.

Grmoja mu nije ostao dužan: “Pozivam Zekanovića i hrabre hajduke iz HDZ-aa da dođu.”

“Peta opomena”, javio se Jandroković: “Ne možete ni sutra sudjelovati u raspravi. Sad ćemo napraviti stanku. Stanimo na loptu, ljudi gledaju što se događa.”

Anita M.