ŽKK Dugopolje ostvarilo nove pobjede u pripremama za državno prvenstvo

0

Proteklog vikenda košarkašice ŽKK Dugopolje u sklopu priprema za nadolazeće državno prvenstvo odigrale su nove dvije utakmice. Prvo su u subotu snage odmjerile sa ekipom ŽKK Šibenik, dok su jučer na teren izašle protiv ŽKK Trogir.

Pobjeda protiv Šibenčanki

U subotu je odigrana prijateljska utakmica u kojoj je ŽKK Dugopolje bilo domaćin ŽKK Šibeniku. U prvom poluvremenu igrala se tzv. pasarela, odnosno svaka momčad je igrala sa 10 igračica. Razlog igranja pasarele je taj što će se na državnom prvenstvu ona također igrati.

U subotu se odigrala vrlo zanimljiva utakmica sa preokretima. U prve dvije četvrtine domaća momčad bila je bolja od Šibenčanki, a poluvrijeme je završilo s prednošću Dugopoljki od 6 razlike. U drugom dijelu gošće su se u potpunosti uspjele vratiti u igru, te je susret došao u rezultatsku neizvjesnost. Nakon uspješnog povratka u utakmicu, do kraja susreta rezultat se kretao u bod do dva razlike, te je bilo napeto do samoga kraja. Ipak, igračice Dugopolja, nakon dva produžetka, uspjele su odnijeti pobjedu te su tako nastavile uspješan i pobjednički niz.

Trener Stipe Čipčić o utakmici je rekao:

– Prema dogovoru trenera, prije same utakmice, uvježbavali smo način igre pasarela koji nas čeka i u Zagrebu. Prve dvije četvrtine naše cure su bile bolje, no Šibenčanke su se uspjele vratiti. Ipak na kraju odnosimo pobjedu. Moram pohvaliti dvojac Smodlaka/Mustapić koje su odlično zatvorile njihovu najbolju igračicu. Iako još ima puno stvari za popraviti, na dobrom smo putu da se kvalitetno pripremimo i napravimo dobar rezultat na državnom prvenstvu. Zahvaljujem sutkinji Jeleni Šakić koja je došla dijeliti pravdu na utakmici, koju je cijelo vrijeme imala pod kontrolom.

I u drugoj utakmici pobjeda

Jučer su košarkašice ŽKK Dugopolja odigrale pripremnu utakmicu protiv momčadi ŽKK Trogir u gostima. Igralo se u iznimno teškim uvjetima velike vrućine, što se je osjetilo i na samoj utakmici.

I ovoga puta se je u prvom poluvremenu odigralo u sistemu pasarela (po 10 igračica u svakoj ekipi). Trogiranke su izašle na teren u najjačem sastavu. Unatoč tome, Dugopoljke nisu ušle u susret na pravi način te su prvo poluvrijeme završile sa 10 poena zaostatka za domaćinima. U nastavku susreta trener Čipčić je na teren poslao najbolju ekipu, ni one nisu uspjele pokazati svoje najbolje izdanje. Na kraju, u posljednjoj četvrtini, ŽKK Dugopolje je ipak uspjelo odigrati na potrebnoj razini te su pobijedile sa 6 poena razlike.

Trener Stipe Čipčić o ovoj utakmici je rekao:

– Igrali smo u jako teškim uvjetima. Cure su ušle utakmicu lagano i nonšalantno i na kraju druge četvrtine gubili smo 10 razlike. U zadnjoj četvrtini napokon smo se pribrali, stisli kako treba i okrenuli rezultat u našu korist. Nadam se da im je ovo pouka za dalje. U Zagrebu su ozbiljnije ekipe i teško da ćemo se moći vraćati kao u Trogiru. – zaključio je Čipčić.

Nakon dva dana priprema i zahtjevnih utakmica, cure su otišle na regeneraciju u more.