Nakon nastupa njihovih starijih kolegica na državnom prvenstvu početkom tjedna u Zagrebu, košarkašice ŽKK Dugopolja jučer su igrale na turniru na Braču. Na Braču su igrale djevojke koje pripadaju generaciji rođenih 2007. godine i mlađe.

Na turniru, u organizaciji KK Brača, sudjelovale su četiri ekipe, KK Solin, ŽKK Dugopolje, ŽKK Brač i ŽKK Split. Turnir se igrao sistemom dvije utakmice, odnosno polufinale te kasnije finale ili utakmica za treće mjesto.

U svom polufinalu ŽKK Dugopolje igralo je protiv momčadi ŽKK Splita. Dugopoljkama je nedostajalo koncentracije u završnicama akcija zbog čega su promašivale izgledne prilike. Splićanke su na kraju odnijele pobjedu rezultatom 10:16.

U utakmici za treće mjesto, u kojoj su igrali protiv ŽKK Brač, sasvim druga priča. Poučeni iskustvom iz polufinala, Dugopolje je pripremilo taktiku na način da moraju zabijati zicere. To se je pokazalo kao dobitna taktika budući da su bile bolje od protivnica sa Brača. Konačni rezultat bio je 32:18 za ŽKK Dugopolje.

U finalu je bila bolje ekipa KK Solina pobijedivši ŽKK Split 14:10.

Trener Stipe Čipčić na kraju turnira je rekao:

– U prvoj utakmici nažalost imali smo dosta promašenih zicera, što nas je na kraju koštalo boljeg rezultata i zbog čega smo izgubili utakmicu. Ipak, u susretu za treće mjesto pokazali smo igru sa puno više koncentracije. U tom ogledu recept nam je bio da se fokusiramo na pogađanje zicera što nas je dovelo do zaslužene pobjede i osvojenog trećeg mjesta. Ovim putem želimo se zahvaliti Josipu Glaviniću na pozivu i nadamo se da se vidimo i dogodine. – zaključio je Čipčić.

Polufinalna utakmica:

ŽKK Dugopolje – ŽKK Split 10:16

ŽKK Dugopolje: P. Baričević, Jurić (3), Perišić, Radošević A., Perišić, Balić (1), M. Baričević (6), Dodoja, Budalić, Kolić, Milum, Šantić, Rogošić

Trener: Stipe Čipčić

Utakmica za 3. mjesto:

ŽKK Dugopolje – ŽKK Brač 36:18

ŽKK Dugopolje: P. Baričević, Jurić (8), Perišić (4), Radošević (2), A. Perišić (2), Balić, M. Baričević (18), Dodoja, Budalić, Kolić, Milum (2), Šantić, Rogošić

Trener: Stipe Čipčić