“ZNATE LI VI TKO SAM JA”? TKO JE SVE NA LISTAMA ZA SPLITSKE IZBORE?

  0
  Foto: Snimka zaslona/YouTube
  Nemalo smo ostali iznenađeni nekim imenima kada smo napravili brzinski uvid u sastav lista za gradsko vijeće grada Splita na izborima u nedjelju.

  Uz činjenicu da se na listi za gradsko vijeće i zamjenika gradonačelnika nalazi notorni Bojan Ivanišević kojeg nakon svih antisemitskih ispada, prijetnji pijenjem krvi i posljednjim SEXGATEOM u nijednoj normalnoj državi ne bi mogao naći na listi za bilo što, pa čak ni za predsjednika kućnog savjeta u zgradi u kojoj je on jedini stanar, našli smo još neka imena koja se ne bi trebala nalaziti na listama ukoliko želimo biti pošteni prema svima.

  Što bi se reklo “o istim stvarima na isti način”

  Koalicija DP-HSP-HS-HDS na svojoj listi imaju bivšeg kandidata za gradonačelnika Splita na prošlogodišnjim izborima Marija Popovića koji nije ostavio nekog traga na tim izborima, što se ne bi baš moglo reći za automobile u Tršćanskoj ulici u Splitu o čemu je brujala cijela Dalmacija na sam doček Nove godine.

  Po pisanju medija “Popović je sa 2,18 promila alkohola u krvi upravljao svojim vozilom WV Passat 31.prosinca u 22.10 sati Tršćanskom ulicom, te je najprije udario u parkiranu Mazdu, nastavio se nekontrolirano kretati nakon čega je udario u kontejner, a svoj zaustavni put je okončao udarivši u teretno vozilo Renault”, što je sigurno solidan trag, puno veći nego u splitskoj politici.

  Ne nalazi se na nekom izgledno ulaznom mjestu ako njegova politička opcija prijeđe prag i uđe u gradsko vijeće, ali nalazi se na listi na 27 mjestu što Splićani trebaju znati čak i ako će im dati povjerenje. Nama nije prihvatljivo da se osobe s ovakvim teretom nalaze na listama za bilo što, a je li Splićanima to prihvatljivo reći će glasovanjem u nedjelju.

  Valja napomenuti da se na listi HDZ-a nalazi brat Marija Popovića, splitski liječnik Vido Popović, pa su ovi izbori i odmjeravanje snaga i popularnosti između braće Popovića. Šteta što naš izborni zakon nema preferencijalno glasovanja, gdje bi bilo zgodno vidjeti tko bi od njih dvojice dobio više glasova.

  Zanimljiva je i lista Željka Keruma na kojoj on predvodi listu za gradsko vijeće, dok su predzadnja i zadnja Nevenka Bečić i Fani Kerum, sestra i supruga Željka Keruma!

  T.R.I.