Hrvatska nogometna reprezentacija fantastičnim igrama na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje je osvojila drugo mjesto, bacila je cijelu zemlju u trans. Heroji nacije u domovinu bi trebali sletjeti oko 14 sati, a potom će se uputiti na Trg bana Jelačića, gdje se očekuje da će ih doći pozdraviti oko 100 tisuća navijača. Od zračne luke do centralnog zagrebačkog trga vozit će se u autobusu bez krova kako bi ih svi mogli pozdraviti.

Naši nogometaši nisu spavali nakon utakmice s Francuskom, a navijačima su poručili: ‘Disali smo kao jedna duša’. Zrakoplov s nogometašima iz Moskve poletio je prije nekoliko minuta.

Navijači iz raznih krajeva Hrvatske i inozemstva s navijačkim rekvizitima, pjevajući navijačke i domoljubne pjesme, pristižu na Trg bana Jelačića.

Na Trgu oko pozornice se već nalazi više stotina navijača u hrvatskim dresovima, šalovima i kapama, s transparentima, hrvatskim zastavama i grbovima, a i dalje pristižu iz okolnih ulica gdje ih dočekuje spomenik banu Josipu Jelačiću zaogrnut plaštem s crveno-bijelim kvadratićima.