19/06/21

[DRŽAVNO U12 PRVENSTVO] ŽKK Dugopolje zauzelo 9. mjesto

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Početkom tjedna u Zagrebu je odigrano Državno prventsvo za košarkašice U12 godišta na kojem je nastupila i momčad ŽKK Dugopolja. Prvenstvo koje se igralo od 16. do 19. lipnja, Dugopoljkama je za protivnice u skupini donijelo ŽKK Medveščak, ŽKK Vodice i ŽKK Vindi.

U prvom dvoboju ŽKK Dugopolje snage je odmjerilo protiv ŽKK Medveščaka. Rano jutarnja utakmica u 8:30 nije donijela ništa dobro dugopoljskoj ekipi što se odrazilo na loš ulazak u utakmicu. Da početak bude teži ozljedile su se igračice Dominović i Baričević. Cure su bile još pospane kada je susret započeo i to je iskoristio Medveščak koji je došao do lagane pobjede.

ŽKK Dugopolje – ŽKK Medveščak 13:28

U drugom susretu u grupi igračice ŽKK Dugopolja suprostavile su se ekipi ŽKK Vodice. I to više nego uspješno. Jako dobra utakmica naših cura, nakon dvije četvrtine koje su gubili, na kraju utakmice pokazale su karakter i došle do pobjede. Najbolje u ovom dvoboju bile su Dominović i Baričević, dvije igračice koje su na početku susreta protiv Medveščaka zadobile lakše ozlijede, ali su se ipak brzo oporavile. Na kraju zaslužena pobjeda ŽKK Dugopolja.

ŽKK Dugopolje – ŽKK Vodice 33:27

Utakmica br. 3. ŽKK Dugopolje : ŽKK Vindi

Treća u nizu za ŽKK Dugopolje bila je utakmica koja je odlučivala o prolazu dalje u četrfinale, a koju su igrale protiv ŽKK Vindi. Cijeli susret bolje su bile cure iz ŽKK Vindi koje su stalno vodile s desetak razlike. Tako je bilo sve do zadnjih 5 minuta kada Dugopoljke daju sve od sebe i dolaze do nerješenog rezultata, imaju napad za pobjedu ali nažalost nisu ga uspjele realizirati. U produžecima više sreće je imala ekipa ŽKK Vindi i nažalost dugopoljska momčad upisala je poraz. Koliko je ovaj dvoboj i mogućnost pobjede te prolaska u daljnje natjecanje značio za igračice ŽKK Dugopolja, nazornije dočarava činjenica da su cure nakon završetka utakmice plakale desetak minuta.

ŽKK Dugopolje – ŽKK Vindi 36:37

U posljednjem dvoboju na ovogodišnjem izdanju prvenstva Hrvatske, ŽKK Dugopolje igralo je protiv ŽKK FSV. Cure su bile vidno emotivno prazne nakon poraza od ŽKK Vindi što je ostavilo traga na njihovoj igri. Doživjele su i treći poraz na prvenstvu, a ovaj je nažalost bio i najuvjerljiviji. Trener Stipe Čipčić u utakmici je dao priliku svim igračicama da osjete igru na Državnom prvenstvu Hrvatske. Na kraju pobjeda ŽKK FSV uz visokih 21 razlike.

ŽKK Dugopolje – ŽKK FSV 12:33

Po završetku prvenstva, iz ŽKK Dugopolja su poručili:

– Čestitamo curama na velikoj borbenosti i želji za pobjedom. Malo je nedostajalo da ostvarimo bolji rezultat ali to je sport. Našem treneru, koji je cijeli turnir bio pod temperaturom, kao i Maši Skelin (ozljeda koljena) želimo sretan oporavak.

Nadodali su:

– Moramo se zahvaliti KAŽL (akademija Žana Lelas) na posudbi dvije cure koje su svojim ponašanjem i igrom opravdale povjerenje trenerice Žane Lelas. Puno zahvale i našem sponzoru APIOS (benzinska crpka) na darovanim majicama.

– Turnir smo završili na 9. mjestu što je za naš mali klub jako dobar rezultat. – zaključili su iz ŽKK Dugopolja.

Za ŽKK Dugopolje na Državnom prvenstvu U12 nastupili su:

1-Ivana Baričević (cap)

2-Marija Baričević

3-Mihaela Rogošić

4-Ena Čipčić

5-Luna Dodoja

6-Vana Babić

7-Nikolina Vickov

8-Petra Baričević

9-Barbara Milun

10-Rafaela Rogošić

11-Lara Armanda

12-Ivana Kolić

13.Lucija Dominović (KAŽL)

14-Maša Skelin (KAŽL)

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

MASOVNO CIJEPLJENJE U IMOTSKOM Sve dobne skupine odazvale su se na cijepljenje: “Bez cijepljenja nema normalnog života ni vraćanja na staro”

Sve dobne skupine odazvale su se na današnje masovno cijepljenje u Imotskom, održano u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img