74-godišnja baka kupila malo drugačije Božićne kuglice

0
222

U cijeloj ovoj strci i zbrci koja prethodi Božiću, svako malo nekome se  dogodi da ne stigne obratiti pažnju na sve detalje. Pogotovo kada ima toliko toga za pripremiti i napraviti. Detalj oko kojega ljudi nekako najmanje pažnje posvete su nove Božićne kuglice, osobito ako su već godinama u obitelji. Tako se i 74-godišnja bakica za vrijeme jedne od predblagdanskih kupovina našla u sličnim poteškoćama.

Ona je u najboljoj namjeri da ove godine svoj bor učini još ljepšim kupila nove kuglice, no ovaj put malo drugačije. U potrazi za savršenim ukrasom naišla je na one koje su joj se svidjele. Kada su ukrašavale bor, njena unuka je primijetila da kuglice nekako neobično sjaje. Razbivši jednu vidjela je da se u njima zapravo nalaze ljubičaste tangice sa šljokicama.

Nije se mogla sjetiti kada ih je točno kupila. Samo zna da su joj se svidjele jer su bile u njezinoj najdražoj ljubičastoj boji, te je pomislila kako će se odlično uklopiti u cijeli Božićni dekor. Svi su ostali u čudu a baka se najviše šokirala. Njezina najveća briga je bila kako će prodavač iz tog dućana sigurno pomisliti da je ona jedna nastrana bakica budući da je kupila čak šest takvih kuglica.

Unatoč neobičnim Božićnim kuglicama, one su ipak upotrijebljene i stavljene na bor. Ne sumnjamo da će tako ostati i sljedećih godina. 74-godišnja baka je očito imala najbolje namjere no ponekad i najiskusniji pogriješe.