Danas je u Domu kulture u Dugopolju održana dječja predstava u organizaciji Dječjeg vrtića „Maslačak“.

Nakon uvodnih pozdrava načelniku Općine Perici Bosančiću, ravnateljici Anđeli Biuk te svim roditeljima i gostima djeca, koja su bila već nestrpljiva i ushićena da pokažu što su naučila, započela su sa izvedbom priredbe.

Program su pripremile vrijedne tete iz vrtića, a sve uloge izvodila su djeca koja pohađaju vrtić „Maslačak“ u Dugopolju. Kroz pjesmu i smijeh ispričane su razne priče o Božićnim blagdanima na način kako to najmlađi vide. Zaista vrlo bogat program, koji je trajao oko 45 minuta, bio je podijeljen u nekoliko segmenata.

Prvo su na pozornicu izašla djeca iz poslijepodnevnog boravka koju vodi teta Natali, koja je ujedno bila i voditeljica cijelog programa. Oni su izveli igrokaz „Bakina cipela“ i pjesmu „U ponoći zvonce malo“. Nakon njih, koji su uspješno probili led, stigla su i djeca koju vodi teta Andrijana. Oni su nam pružili recitale „Sv. Nikola“ i „Badnje večer“, a između ova dva komada čuli smo u njihovoj izvedbi i pjesmu „Pahuljice“. Zatim nam je  uslijedio i drugi igrokaz naziva „Neposlušna zvjezdica“ koji su izvela djeca pod vodstvom tete Vjerice i tete Marijane. Djeca pod vodstvom ove dvije tete su izvela i pjesmu „Djetešce nam se rodilo“, kao i recitaciju „Božićna čestitka i djeca“. Sljedeća su na scenu nastupila djeca pod vodstvom tete Ivanke. Oni su izveli igrokaz „Stvoritelja slavi – cvatić gdje si posijan“, zatim igrokaz „Dječji razgovor  s Isusom u jaslicama“, te su nam recitirali nekoliko zanimljivih i za svih poučnih izreka povodom mjeseca darivanja. Priredba je završila nastupom djece koju vode tete Silvana i Dubravka a izveli su pjesmu „Sveta noć“ popraćenu lijepom koreografijom, te igrokaz „Sreća malih zvijezda“.

Nakon završenog programa velikim i zasluženim pljeskom nagrađena su sva djeca zbog svojih odličnih izvedbi, kao i sve tete u vrtiću koje su nam pružile ovu prekrasnu Božićnu priredbu.

No još nije bio kraj događanjima u dvorani. Dok su roditelji zadovoljno komentirali nastupe svojih mališana, a djeca se već počela dogovarati što će se igrati, otvorili su se zastori koji su u pozadini strpljivo bili zatvoreni cijelo vrijeme. Tada se čulo jedno veliko „Ahhh“ od sve djece, a u njihovom svijetu je za trenutak sve zastalo. Iza zastora se nalazilo stotine poklona za njih. Kada su shvatili o čemu se radi u dvoranom su se prelomili uzvici puni sreće i oduševljenja.

Načelnik Općine Perica Bosančić strpljivo je djeci udijelio njihove darove. Sreći nije bilo kraja zbog ogromnih poklona koje su dobili. Moramo priznati kako se Općina ove godine zaista potrudila da najmlađima uljepša blagdane.

Kada je sve završilo, tete u vrtiću su odahnule pune ponosa, zadovoljstva i sreće zbog odlično odrađenog posla. Na trenutak su nazdravile sa čašom soka od naranče i vratile se svojim obvezama jer su uskoro dolazila i druga djeca u vrtić.