Andrija Balić ipak mora ići na operaciju koju će izvesti doktor koji je operirao i Tottija u nekoliko navrata

0

Nakon što je proteklog tjedna doživio tešku ozljedu zbog koje je morao propustiti posljednju utakmicu sezone, čini se kako će Andrija Balić ipak morati ići na operaciju.

Balić je pretrpio ozljedu medijalnog kolateralnog ligamenta desnog koljena. Nakon što je ozljeda ustanovljena, uslijedili su dodatni pregledi i početak rehabilitacije. Unatoč nadanjima kako bi oporavak mogao proći bez operacije, izgleda da se ona neće moći izbjeći.

Udinese je objavio kako je Andriju Balića, u rimskoj klinici Villa Stuart, pregledao ugledni Prof. Pier Paolo Mariani. Ustanovljena je distalna lezija drugog stupnja što dovodi do nestabilnosti zgloba. Odlučeno je kako će danas tokom dana biti napravljen određeni zahvat kojim bi se interveniralo na ozljedi ligamenata u desnom koljenu.

Andrija Balić svakako se nalazi u najboljim mogućim rukama. Naime Prof. Pier Paolo Mariani stručnjak je za ortopediju i traumatologiju, te šef odjela ortopedije za koljeno. Ortoped je koji ima bogato iskustvo tokom kojega je operirao više od 1.200 sportaša, prvenstveno nogometaša s ozljedama koljena. Među njegovim poznatijim pacijentima nalazi se i legendarni Romin kapetan Francesco Totti kojeg je Mariani operirao nekoliko puta, zatim Mirko Vučinić, Massimo Oddo (donedavni trener Udinesea), Alessandro Nesta, Fabio Quagliarella, Philippe Mexes, Maxi Lopez, Juraj Kucka, Lorenzo Insignie i mnogi drugi.

Od hrvatskih nogometaša prof. Mariani operirao je i Marka Pjacu kada je prešao u Juventus. Također na njegovoj listi Hrvata nalaze se i Antonini Čulina te Tomislav Šarić.

Nadamo se kako će operacija Andrije Balića proći u najboljem redu, te da će uskoro opet biti na treninzima u punoj snazi. Sretno Andrija!