Foto: Twitter

Tijekom sjednice Skupštine Srbije u utorak helikopterska nesreća u kojoj je poginulo sedmero ljudi, spomenuta je više puta pa se na nju osvrnula i premijerka Ana Brnabić, a svojom izjavom šokirala je komentatore na društvenim mrežama.

“Ta helikopterska nesreća, koja zaista baš nema nikakve veze s ovom točkom dnevnog reda, ali je dosad tri puta spomenuta…

Da vam kažem, znate što je isto nedostatak odgovornosti i integriteta? Da u to vrijeme nije podignut taj helikopter da pokuša spasiti tu bebu, ta bi beba svakako, pretpostavljam, preminula zato što je to bio jedini način da se stigne do te bebe”, rekla je Brnabić tijekom rasprave o smjeni ministra unutarnjih poslova Bratislava Gašića, koji je u vrijeme nesreće bio ministar obrane, pa je i tada bila tražena njegova smjena.

Pokrenulo je to lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama.

“Ova žena svaki dan probija dno bezobrazluka i pokvarenjaštva, zlo!”, “Ostala sam bez komentara”, “Bez srama, bez blama”, “Pa ne vjerujem što čujem…”, “Ovo nije ljudsko biće, što je ovo?”, “Monstruozno, paušalno, primitivno, bezdušno, hladnokrvno, skandalozno…”, samo su neki od njih.

Transportni helikopter Mi-17 Vojske Srbije srušio se 13. ožujka 2015. dok je prevozio životno ugroženu bebu iz Novog Pazara.
Nadležni u Srbiji su iz promotivnih razloga naredili da helikopter sleti na civilni aerodrom “Nikola Tesla” u Surčinu, gdje su čekali ministri da se slikaju,  iako je puno sigurnija opcija bila da helikopter sleti na vojni aerodrom u Batajnici.
U padu su poginuli pilot-bojnik Omer Mehić, pilot-kapetan Milovan Đukarić, zastavnik Nebojša Trajić, mehaničar letač Ivan Miladinović, liječnik Dževad Ljajić, anesteziolog Miroslav Veselinović i beba iz obitelji Ademović.
Nakon istrage nesreće Više javno tužiteljstvo u Beogradu odlučilo je da se protiv osoba koje su sudjelovale u pripremi i izvršenju zadatka neće voditi krivični postupak.