Danas su iz košarkaškog kluba ŽKK Dugopolje najavili Božićni košarkaški turnir Dugopolje 2017.

Ove subote 23. prosinca u školskoj dvorani Dugopolje održat će se već pomalo tradicionalni Božićni turnir za košarkaše različitih dobnih uzrasta. Na turniru će sudjelovati čak deset ekipa, od kojih je devet iz splitsko-dalmatinske županije a jedna ekipa dolazi iz Otočca, odnosno ličko-senjske županije.

Ekipe su podijeljene u tri dobne skupine. Prvu skupinu čine djeca 2008. godišta i mlađi (U10), u drugoj skupini se nalaze malo stariji 2006. i mlađi (U12), a dok u trećoj dobnoj skupni igraju kadeti rođeni 2001. godine i mlađi uzrasti (U17).

U najmlađoj dobnoj skupini U10 snage će odmjeriti ŽKK Dugopolje, ŽKK Omiš i ŽKK Brač. Malo starijima koji pripadaju skupini U12 uz ŽKK Dugopolje, ŽKK Omiš i ŽKK Brač pridružiti će se i KK Adriatic. Najstarija grupa će brojiti tri kluba kadetskih uzrasta, a sudjelovati će KK Dugopolje, KK Adriatic i KK Otočac.

I ove godine organizatori su se potrudili da turnir bude što raznovrsniji i zanimljiviji, a trener Stipe Čipčić u najavi turnira je rekao:

Ovo je zaredom 4. Bozićni turnir u Dugopolju. Kako nam dolazi sve više muške djece, imat će priliku pogledati i kadete u njihovom dijelu turnira U17, pa da vide kako košarka izgleda na toj razini.

Od ekipa ŽKK Dugopolja očekuje sljedeće:

Ove godine smo se odlučili da na turniru sudjeluju i naši najmlađi početnici. Nadam se da će cure pokazati što znaju na turnirima za U10 i U12 uzraste, te da će ostvariti dobar rezultat.

Kadeti će prvi otvoriti turnir nastupom dan ranije, a u toj utakmici suparnici će biti KK Dugopolje i KK Adriatic. Drugog dana turnira odigrati će se sve preostale utakmice te će biti ceremonija dodjela medalja i pehara. Prije posljednje utakmice dana očekuje nas i jedan prvenstveni dvoboj. U natjecanju Lige djevojčica/dječaka na terenu će se suprotstaviti ŽKK Dugopolje i KK Adriatic.

Prva utakmica koja se igra drugog dana turnira (subota) između KK Adriatic i KK Omiš počinje u 10:15 sati.

Dođite u subotu i uživajte u vrlo zanimljivoj košarci.