|OSVRT: Stipe Čipčić

Prošle subote u školskoj dvorani Dugopolje održan je Božićni košarkaški turnir. Na turniru je sudjelovalo deset ekipa različitih uzrasta, a igrali su u tri dobne skupine.

2008. godište i mlađi (U10)

Prvo se igrao turnir za 2008. godište i mlađe, odnosno U10. Sudjelovale su ekipe ŽKK Dugopolje, ŽKK Omiš i ŽKK Brač. Snage su prvo odmjerili Dugopolje protiv Omišana, a pobjeda je pripala domaćinima koji su bili bolji rezultatom 20:14. Nakon njih Dugopolje je ostalo na terenu, a sad im je suparnik bio ŽKK Brač. Otočani su bili više nego uvjerljivi sa pobjedom 12:4. U posljednjem susretu ove skupine igrali su ŽKK Omiš protiv ŽKK Brač, a ponovno je uspješnija bila ekipa sa Brača koja je pobijedila rezultatom 17:2. Na konačnom poretku u ovoj skupini ŽKK Brač su osvojili prvo mjesto, ŽKK Dugopolje drugo, a ŽKK Omiš treće mjesto.

ŽKK Brač su u obje utakmice bili bolji od protivnika. Tokom cijelog natjecanja nisu dali ni jednoj ni drugoj ekipi da se približi i tako im ugrozi pobjedu. Na kraju su zasluženo slavili. Unatoč tome što domaćini nisu zasjeli na prvo mjesto, najbolja igračica turnira bila je Marija Baričević iz ŽKK Dugopolja. Ona je svojom igrom impresionirala sve na tribinama, a postigla je čak 20 poena u dvije utakmice.

2006. godište i mlađi (U12)

Drugi turnir dana bio je za djecu 2006. godište i mlađe. Na njemu su sudjelovale četiri momčadi, ŽKK Dugopolje, KK Adriatic, ŽKK Omiš i ŽKK Brač. Igrala su se dva polufinala, te utakmice za prvo I treće mjesto.

U prvom polufinalu KK Adriatic je bio bolji od ŽKK Omiš, a pobijedili su rezultatom 13:4. Drugo polufinale igrali su ekipe ŽKK Dugopolje protiv ŽKK Brač. U polufinalu su svi dobili priliku igrati, a naša momčad je uvjerljivo odnijela pobjedu. Konačni rezultat je bio 30:10 za ŽKK Dugopolje. U utakmici za treće mjesto Omišani su bili dosta bolji od Bračana i pobijedili su rezultatom 25:4. U utakmici koja se igrala za prvo mjestom naša ekipa je u tijesnom susretu odnijela pobjedu nad favoriziranim KK Adriaticom. Rezultat je bio 29:24 za ŽKK Dugopolje. Konačni poredak ovog turnira je bio: prvo mjesto ŽKK Dugopolje, drugo mjesto KK Adriatic, treće mjesto ŽKK Omiš dok su na četvrtom mjestu bili ŽKK Brač.

U polufinalu su svi dobili priliku igrati. U finalu smo pokazali jako kvalitetnu igru i želju da se osvoji turnir. Obrana je odigrana na jakom dobrom nivou. Moramo pohvaliti „dinamic duo“, Ninu Mustapić i Iris Vladović koje su odigrale odlične utakmice. Nina Mustapić je zasluženo proglašena igračicom turnira budući da je odigrala dvije vrhunske utakmice. Zasigurno ćemo je idućih godina vidjeti i na popisu reprezentacije. Talenta itekako ima, no sada ga je potrebno doraditi i iskoristiti njegov potencijal.

Kadeti 2001. godišta i mlađi

U posljednjem turniru dana igrali su kadeti, odnosno 2001. godište i mlađe. Snage su odmjerile tri ekipe, KK Dugopolje, KK Adriatic i KK Otočac.

Sve momčadi su bile podjednako snažne, te su utakmice bile dosta neizvjesne. U prvom ogledu KK Dugopolje je pobijedilo KK Adiratic rezultatom 20:19. Nakon toga susreli su se domaćini i KK Otočac. Gosti su pobijedili Dugopoljce rezultatom 35:37. U posljednjem susretu dana KK Otočac je nadvisio KK Adriatic sa 44:37. Sigurno je konstatirati da je KK Otočac zasluženo pobijedio u obje  utakmice i osvojio prvo mjesto.

Na kraju možemo napomenuti da je turnir prošao u vedrom ozračju, a tribine su bile pune djece i roditelja. Također se održalo i natjecanje u pogađanju slobodnih bacanja i trica. Na kraju su najboljim ekipama uručeni pehari i medalje.

Rezultati i poredak:

2008. godište i mlađi (U10):

ŽKK Dugopolje – ŽKK Omiš 20:14
ŽKK Omiš – ŽKK Brač 2:17
ŽKK Dugopolje – ŽKK Brač 4:12

Poredak: 1. mjesto ŽKK Brač, 2. mjesto ŽKK Dugopolje, 3.mjesto ŽKK Omiš

2006. godište i mlađi (U12):

Polufinale 1 : KK Adriatic – ŽKK Omiš 13:4
Polufinale 2: ŽKK Dugopolje – ŽKK Brač 30:10
Za 3.mjesto : ŽKK Omiš – ŽKK Brač 25:4
Za 1.mjesto : ŽKK Dugopolje – KK Adriatic 29:24

Poredak: 1. mjesto ŽKK Dugopolje, 2. mjesto KK Adriatic, 3. mjesto ŽKK Omiš, 4. mjesto ŽKK Brač

Kadeti 2001. godište i mlađi:

KK Dugopolje – KK Adriatic 20:19
KK Dugopolje – KK Otočac  35:37
KK Adriatic – KK Otočac 37:44

Poredak: 1. mjesto KK Otočac, 2. mjesto KK Dugopolje, 3. mjesto KK Adriatic.