Danas je u Splitu u maloj dvorani ŠC Gripe odigrano posljednje kolo mlađe kadetske lige za košarkašice. Igračice ŽKK Split su pobijedile ŽKK Dugopolje rezultatom 82:38.

Iako se očekivalo da bi susret mogao biti izjednačen, nažalost danas nije bio dan za naše djevojke. Razlog možemo pronaći i u tome što je sezona viroze zahvatila cure iz ŽKK Dugopolje. Zbog toga je nedostajalo nekoliko ključnih igračica što se u konačnici odrazilo na rezultat.

Odmah na početku Splićanke su bolje ušle u utakmicu. Brzo su stvorile značajniju prednost 10:4, te je trener Čipčić bio primoran pozvati time out. Predah nije promijenio igru na terenu te su domaćinke i dalje uspijevale biti bolje. Četvrtina je završila rezultatom 21:6 za ŽKK Split.

U drugoj četvrtini Dugopolje se probudilo i dosta žustrije su krenule u igru. Bolje su se kretale na terenu i agresivnije ulazile u duele. Kvalitetnija igra je rezultirala ravnopravnijim odnosom snaga na terenu. Ozbiljniji pristup u napadu i obrani doveo je do ujednačenog susreta u toj četvrtini. Ipak na odmor se otišlo sa prednošću ŽKK Split 34:20.

Nastavak je ponudio nešto slabiju igru naše momčadi. Košarkašice iz Splita su u trećoj četvrtini vrlo brzo stvorile nedostižnu prednost. Dugopolje nije uspijevalo biti koncentrirano u završnicama napada. S druge strane Split je igrom na kontre u trećoj četvrtini rezultatski odmakao na već pomalo nedostižnih 63:27.

U posljednjoj četvrtini igra se u potpunosti smirila. Igračice i jedne i druge momčadi kao da su jedva čekale kraj susreta. Već je bilo jasno da će bodovi ostati u Splitu. Utakmica je završila rezultatom 82:38 (21:6, 13:14, 29:7, 19:11).

Na kraju susreta naše djevojke i stručni stožer je čestitao protivnicama na zasluženoj pobjedi. Ovo je bila posljednja utakmica za mlađe kadetkinje ove godine. Kao što smo rekli viroza je u posljednjem susretu odigrala važnu ulogu. Nadamo se da će u nastavku prvenstva ŽKK Dugopolje biti u punom sastavu i nastaviti sa dobrim igrama. A sada slijedi zasluženi odmor i za djevojke i trenera.

ŽKK Dugopolje – KK Split 82:38 (21:6, 13:14, 29:7, 19:11)