13 C
Split

[BRAČNO SAVJETOVANJE] Ove subote u Domu kulture urnebesna predstava Dramske udruge iz Proložca

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Ove subote u Domu kulture u Dugopolju gostuje Dramska udruga Proložac s komičnom predstavom „Bračno savjetovanje“.

Sedma je ovo predstava glumaca amatera iz Proložca, a široj publici najpoznatiji su po urnebesnoj trilogiji o Joki Šimunovoj. U predstavi „Bračno savjetovanje“ koju će izvesti u Dugopolju, vidjet ćemo kako se u njihovom aranžmanu razrješuju bračne nesuglasice i nezgode.

„Bračno savjetovanje“, predstava od sat i 10 minuta govori ponajviše o bračnim i privatnim problemima parova koji ih žele riješiti odlaskom kod zdravstvenih stručnjaka, problemu starijeg, bogatog, neoženjenog i neiskusnog momka kojem iskusni menadžer želi riješiti životno pitanje, poljoprivrednoj obitelji te pjevaču početniku koji se želi okušati na glazbenoj sceni. Uloge u ovoj predstavi, čiji je redatelj Marijan Grbavac, igraju: Ana Šerlija, Antonija Grabovac, Ante Knezović, Marijan Grbavac, Josip Župić i Tatjana Meter.

Predstava „Bračno savjetovanje“ na netom završenom Kaštelanskom ljetu za glumačka ostvarenja osvojila je dvije vrijedne nagrade. Najboljom glumicom za glavnu žensku ulogu proglašena je Antonija Grabovac, dok je Marijan Grbavac imao najbolju sporednu mušku ulogu.

Kako je sve počelo

HKUD Proložac je 2003.g. osnovalo dramsku sekciju za potrebe Prološkog kulturnog ljeta.

Dramska grupa Proložac pripremila je predstavu “Tko je bolestan?” autora Tomislava Božinovića, a u režiji Marijana Grbavca. Predstava je odlično primljena kod publike u Prološcu, a i u svim mjestima gdje su prološki glumci gostovali.

Nakon prve predstave počinju raditi čuvenu trilogiju o Joki Šimunovoj, autora Ivana Maršića i redatelja Marijana Grbavca. Prvo nastaje “Umakla se Joka Šimunova”, zatim “Potra Ikić Joku” i na kraju “Joka na prvoj crti”. Predstave su nagrađivane i pozivane na festivale, a odigrali su preko 200 predstava diljem Hrvatske i BiH-a. Preko 50 predstava odigrali su prološki glumci u humanitarne svrhe na što su posebno ponosni.

Uslijedila je još jedna komedija naziva „Daj čekić“, te duhovna drama „Veronikin rubac“. Posljednja u nizu je nagrađivana predstava „Bračno savjetovanje“ s kojom će se predstaviti i u Dugopolju ove subote (7. rujna).

Sigurni smo da smijeha neće nedostajati, zato – dobrodošli!

Početak predstave je u 20 sati. Ulaz je slobodan.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

U Hrvatskoj vlast dijeli na zakonodavnu, izvršnu, sudsku i Jelenu Veljaču.

Nevladine udruge i s njima povezane inicijative u velikom dijelu zapadnih država postaju neka vrsta vlade u sjeni, imaju...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img