BRUTALNO RAZBOJSTVO Opljačkana obitelj nedavno preminule legende Dinama: Nasrnuli su na žene i oteli im 3 milijuna kuna

0
Foto: Snimka zaslona
Obitelj preminule legende Dinama Slavena Zambate doživjela je pravu neugodnost kada su se prevaranti pojavili pred njihovim vratima i otuđili im tri milijuna kuna

Obitelj nedavno preminule Dinamove legende, Slavena Zambate, bila je žrtvom kriminalca.

Kako doznaju 24sata, osumnjičeni za to razbojništvo su Dino Š. (27) i Roman S. (29), koji su završili u istražnom zatvoru Remetinec zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela.

Dvojac je imao i trećeg pomagača čiji identitet policija zna, no on je trenutačno u bijegu.

Nisu se nadali tolikom ‘ulovu’

Rekonstrukcija pljačke pokazala je kako su se kriminalci poslužili dobro uhodanom pričom o provjeri lažnih novčanica. Istražitelji pokušavaju saznati kako su se okomili upravo na obitelj Zambata, a zasad smatraju da ih je iznos na koji su naišli poprilično iznenadio.

Naime, videonadzor je tog četvrtka snimio trojac u automobilu kako dolaze u zonu Ulice Republike Austrije, gdje su parkirali. Za volanom je bio Dino te je ostao čekati u upaljenom automobilu. Roman i treći kolega ušli su u zgradu Zambatinih i pokucali na vrata.

Nakon što su se predstavili kao policija, u stan ih je pustila 76-godišnja udovica. Uz nju je bila i kći te su ih uspjeli zavarati pričom. Prvo su se dokopali životne ušteđevine, a potom i novca koji je obitelj dobila prodajom nekretnine u Dalmaciji. Pljačkaše je zatekao iznos od oko tri milijuna kuna koji se našao pred njima te su odlučili promijeniti taktiku.

Nasrnuli na žene

Umjesto “popisivanja” i “nošenja na provjeru”, pohlepni razbojnici doslovno su nasrnuli na žene i oteli im novčanice iz ruku. Prijetili su im da će ih sve ubiti ako išta ikome kažu te su pobjegli iz zgrade. Ušli su u auto u kojem ih je čekao Dino i nestali.

Nisu računali kako su ih u centru Zagreba snimile brojne kamere te su policajci ubrzo uspjeli rekonstruirati njihovo kretanje. Na stranicama PU zagrebačke je samo dva dana kasnije objavljeno kako su protiv Dine i Romana već proveli krim istraživanje. Kod njih su uspjeli pronaći dio ukradenog plijena te sumnjaju da se ostatak nalazi kod ortaka.

Policija upozorava sve građane da ne otvaraju vrata sumnjivim ljudima koji se predstavljaju kao policajci, bankari ili serviseri te da sve prijave na 192.

IVICA R.