Budite spremni na jača grmljavinska nevremena

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Nakon što se jučer nevrijeme obrušilo na dijelove kopnene Hrvatske, okolicu Rijeke, jutros je pljuštalo i grmilo u Slavoniji i Baranji te na dalmatinskim otocima.

Upravo je na istoku Hrvatske, duž obale srednjeg, i južnog Jadrana aktiviran Meteoalarm, sustav koji upozorava na ekstremne vremenske prilike, konkretno, na mjestimice izraženije pljuskove s grmljavinom, praćene obilnom kišom, i prolazno jakim vjetrom. Nevrijeme može prouzročiti veliku štetu i probleme u prometu.

Na splitskom području prema Meteoalarmu očekuju nas mjestimice izraženiji pljuskovi s grmljavinom, praćeni obilnom kišom i prolazno jakim vjetrom. Najjači udar vjetra bit će 55-75 km/h; količina oborine 55-30 mm; vjerojatnost grmljavine 50-70 %. BUDITE SPREMNI na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu.

Opasne vremenske prilike prijete nam kako idućih sati, tako i sutra, kad bi se vrijeme prema kraju dana trebalo postupno smirivati, osobito na zapadu.

Novi tjedan tako bi trebao početi uglavnom sunčano, i bit će vruće, i do 32 stupnja u Dalmaciji. Sredinom tjedna će osvježiti, kako će ponovno pljuskovi biti česta pojava.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

HDZ uvraća Milanovću: “Iskompleksirani Klaun, koji se 80-ih učlanio u Partiju u Titovoj gardi u Beogradu, prevarantski se dodvorava krajnjoj desnici!”

HDZ je večeras kasno na Facebooku uzvratio Zoranu Milanovuću na današnju seriju uvreda koje su s Pantovčaka adresirane...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img