Nakon što se jučer nevrijeme obrušilo na dijelove kopnene Hrvatske, okolicu Rijeke, jutros je pljuštalo i grmilo u Slavoniji i Baranji te na dalmatinskim otocima.

Upravo je na istoku Hrvatske, duž obale srednjeg, i južnog Jadrana aktiviran Meteoalarm, sustav koji upozorava na ekstremne vremenske prilike, konkretno, na mjestimice izraženije pljuskove s grmljavinom, praćene obilnom kišom, i prolazno jakim vjetrom. Nevrijeme može prouzročiti veliku štetu i probleme u prometu.

Na splitskom području prema Meteoalarmu očekuju nas mjestimice izraženiji pljuskovi s grmljavinom, praćeni obilnom kišom i prolazno jakim vjetrom. Najjači udar vjetra bit će 55-75 km/h; količina oborine 55-30 mm; vjerojatnost grmljavine 50-70 %. BUDITE SPREMNI na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu.

Opasne vremenske prilike prijete nam kako idućih sati, tako i sutra, kad bi se vrijeme prema kraju dana trebalo postupno smirivati, osobito na zapadu.

Novi tjedan tako bi trebao početi uglavnom sunčano, i bit će vruće, i do 32 stupnja u Dalmaciji. Sredinom tjedna će osvježiti, kako će ponovno pljuskovi biti česta pojava.