Foto: HNS

Na nogometnim terenima u Dugopolju i Sinju odigrava se turnir Elitnog kola preko kojega U19 reprezentacije traže put na završnicu Europskog prvenstva. U skupini u kojoj nastupa i Hrvatska U19 reprezentacija, nalaze se još Njemačka, Mađarska i Norveška.

Prvi susreti odigrali su se ove srijede kada su u Sinju snage odmjerili Njemačka i Hrvatska (2:1), dok su u Dugopolju svoju utakmicu odigrali Norveška i Mađarska (0:0).

Pred oko 2000 gledatelja koji su se okupili u Sinju, Hrvatska reprezentacija doživjela je poraz od Njemačke. Arp je doveo Njemačku u vodstvu pri kraju prvog dijela, a na 1:1 poravnao je Blagaić samo tri minute po svom ulasku u igru. Iako su naši reprezentativci s Njemačkom držali egal sve do same završnice dvoboja, pobjedu je Njemačkoj naposljetku osigurao Burkardt u 90. minuti.

Nakon izgubljenog prvog susreta, Gudeljovi izabranici danas u drugom nastupu, kojeg će igrati protiv Mađarske, traže svoje prve bodove. Očekuje se kako će izbornik U19 reprezentacije napraviti nekoliko izmjena u početnom sastavu. Ozlijeđenog Josipa Šutala trebao bi zamijeniti Vušković, dok će strijelac protiv Njemačke Blagaić najvjerojatnije zaigrati od prve minute umjesto Bušnje.

  1. kolo, subota, 23.03.2019.

Sinj, 11.00 h: Njemačka – Norveška,

Dugopolje, 17.00 h: Mađarska – Hrvatska

Ulaz za sve gledatelje bit će slobodan