Foto: HRT

Nakon mnogobrojnih oblaka i ponegdje malo kiše, u unutrašnjosti i snijega – u posljednjim danima ove godine i prvima nove bit će stabilno, većinom suho i barem djelomice sunčano, od utorka po nizinama unutrašnjosti uz mjestimičnu maglu, uglavnom jutarnju. Bura će slabjeti, pa na Novu godinu opet jačati. Noći i jutra bit će hladni, na kopnu uz temperaturne minuse, kojih će biti i ponegdje blizu mora. Dnevna temperatura zraka bit će u porastu pa će ponovno u većini krajeva biti viša od prosječne.

Ponedjeljak: pretežno sunčano, ali relativno hladno, uz slabljenje bure

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije sunčano, često i sasvim vedro, a prvi dio dana i još razmjerno vjetrovito. Poslijepodne će bura znatno oslabjeti, no prijepodne će još mjestimice biti olujna.

Vjetrovito u prvom dijelu dana i na jugu Hrvatske, zbog čega će more biti umjereno valovito i valovito, na otvorenom moguće i jače valovito, no zato će vidljivost biti izvrsna. Jutarnja temperatura od 2 u dolini Neretve do 6 °C na otocima, a najviša dnevna oko 9 °C.”

U nastavku tjedna toplije, ali…

“U unutrašnjosti idućih dana noći hladne, a i dnevna temperatura zraka bit će u skladu s dobom godine. Prolazno umjerenog i jakog sjeveroistočnjaka bit će na Novu godinu ponajprije u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije, a po nizinama je moguća i kratkotrajna jutarnja magla. Idući vikend raste vjerojatnost za oblačnije vrijeme.

Na Staru godinu na Jadranu jutro ponovno prilično hladno. Bura će sasvim oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak na otvorenom moru, a prolazno će biti i umjerene naoblake. Početak nove godine ponovno će obilježiti jačanje bure, no unatoč mjestimice olujnim udarima, dnevna će temperatura zraka uz sunčano vrijeme malo porasti, a i bura će do četvrtka oslabjeti na umjerenu.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.