13 C
Split

Danas svježije pa toplije, gdjegod kiša, jugo

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

“Eh, da je barem ponedjeljak vikend…”, i inače komentiraju neki, a ovoga bi ponedjeljka moglo i više njih. I to ne samo zbog Martinja, nego i zato što će vrijeme u većini krajeva – unatoč koječemu (oblacima, magli, ponegdje i kiši, čak i mrazu, jačanju juga i dr.), od čega ponešto zaslužuje i upozorenje – mnogima biti povoljnije nego tijekom vikenda. A još povoljnije od onoga od utorka, kada će ponovno biti često obilnije kiše, uz koju je ponegdje moguće proglašenje redovnih mjera obrana od poplava, osobito u Gorskome kotaru, Lici i dijelu središnje Hrvatske.

Zanimljivo je spomenuti i kako će se poglavito na Jadranu i područjima uz njega i u novome tjednu nastaviti “običaj” iz prvog desetodnevlja studenoga – te i dalje u nekim mjestima neće proći više od 24 sata bez kiše.

Nevolje će nekima stvarati i ponovno jačanje juga, koje će u utorak i srijedu, te vjerojatno ponovno od petka – na većini Jadrana često biti jako, gdjegod i olujno, a na sjevernom je Jadranu, osobito podno Velebita, moguća podjednako jaka bura i istočnjak.

Ponedjeljak: svježije pa toplije, gdjegod kiša, jugo

U Dalmaciji promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Uz obalu i na otocima moguća je kiša ili poneki pljusak, dok će u unutrašnjosti biti uglavnom suho. Zapuhat će umjereno do jako jugo, a more će biti umjereno valovito, prema otvorenom i valovito. Poslijepodnevna temperatura između 15 i 18 °C.

Podjednako toplo bit će i na jugu Hrvatske, uz promjenljivu naoblaku te mogućnost za povremenu kišu ili poneki pljusak. Zapuhat će umjereno jugo.”

U nastavku tjedna ponegdje obilnija kiša…

Na Jadranu će u sljedeća dva dana biti česte kiše, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, a oborine će biti uglavnom obilne. Uz to će puhati jako i olujno jugo, na sjevernom dijelu i istočnjak i bura, pa su zbog nepovoljnih vremenskih prilika mogući problemi u pomorskom prometu, ali i bujične poplave. U četvrtak su obilne oborine i dalje moguće na jugu.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

U JAMI BEZDAN KOD RIJEKE, BEZ SUĐENJA UBIJENO IZMEĐU 500 I 1500 LJUDI (Donosimo potresno pismo roditeljima koje napisao župnik Martin prije ubojstva)

Ako ostanem i poginem, znajte da je to zato što sam katolički svećenik koji sam propovijedao i branio svoju...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img