Foto: Snimka zaslona OSTV

U petak, 7. srpnja Hrvatska radio-televizija raspisala je javni natječaj za mjesto glavnog urednika Informativno-medijskog servisa. Dosadašnjoj urednici Katarini Periši Čakarun, naime, istječe mandat.

Neslužbeno doznajemo iz izvora bliskih HRT-u, da se očekuje da će Periša Čakarun osvojiti još jedan mandat na čelu IMS-a.

Urednik na HTV-u Denis Latin upravo je u srijedu na društvenim mrežama podsjetio tko je sve posljednjih godina otišao s HRT-a te je na Facebooku podijelio tekst portala Direktno iz 2016. godine pod naslovom “Ovo je popis 40 urednika koje je s HRT-a hladno ‘eliminirao’ Radman”. Uz objavu je kratko napisao “TV kalendar”.

Portal Direktno je uvijek pratio zbivanja na državnoj televiziji te je kao i danas, i prije sedam godina često izvještavao o zbivanjima na HRT-u, osobito u vrijeme Vlade tadašnjeg premijera, a sadašnjeg predsjednika, Zorana Milanovića ,kada je HTV-om drmao Goran Radman.

Podsjetimo, u srijedu smo također pisali o zbivanjima na HTV-u te smo prenijeli novinarku HRT-a Maju Sever, koja se iznova na Facebooku obrušila na svog vlastitog poslodavca nakon još jednog slučaja odlaska s državne televizije.

Kako je Sever napisala, s HRT-a su pustili da im Marko Stričević, dugogodišnji novinar specijaliziran za teme vanjske politike postsovjetskog prostora, ode na konkurentsku Novu TV.

Inače, Latin je jedan od onih koji redovito tuži hrvatske medije, pa tako ujedno traži odštetu od portal Direktno jer ga je u jednoj od svojih ranijih kolumni “Lijevom našom” ovlaš spomenuo odvjetnik Zvonimir Hodak, kolumnist portala Direktno.