Foto: Screenshot

Njegove godine radnog staža po ulicama dovele su do toga da je zaradio pravo bogatstvo

Dok se mnogi u Indiji bore s cjelodnevnom smjenom za nekoliko stotina rupija, Bharat Jain, “najbogatiji prosjak na svijetu”, navodno svakodnevno zarađuje između dvije i dvije i pol tisuće indijskih rupija (oko dvadesetak eura) žicajući ljude novac.

Obično “radi” na prometnim lokacijama u Mumbaiju, poput željezničke postaje Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus i sportskog centra Azad Maidan.

Njegove godine radnog staža po ulicama dovele su do toga da je zaradio pravo bogatstvo, a osim što je navodno težak milijun dolara, posjeduje i dvosobni stan u Mumbaiju te dvije trgovine koje iznajmljuje za 30 tisuća rupija (330 eura) mjesečno.

Procjenjuje se da mjesečno zarađuje između 60 i 75 tisuća rupija (od 660 do 820 eura) što je izražajno više od prosječne plaće stanovništva.

Prema pisanju Economic Timesa, Bharat Jain se nije pokušao školovati već je krenuo u karijeru prosjaka. Njegova djeca doduše, ne prate očeve stope jer su završila škole i trenutno su zaposlena.

Njegova obitelj ga konstantno moli da prestane s prošnjom jer si mogu priuštiti ugodan život, ali on nastavlja operirati po ulicama gotovo svaki dan, piše Oddity Central.