DOKLE VIŠE?? MILANOVIĆA NAHVALILI RUSKI MEDIJI!

  0
  63
  Foto: Screenshot YouTube

  Izjave Zorana Milanovića da nema razlike između pozdrava “Za dom spremni” i “Slava Ukrajini” te da ih ne želi čuti u Hrvatskoj s oduševljenjem su dočekali ruski mediji. 

  “Hrvatski predsjednik Zoran Milanović usprotivio se korištenju nacionalističkog pozdrava ‘Slava Ukrajini’, prenose RIA novosti pozivajući se na HRT.

  “Nema razlike između ‘Za dom spremni!’ i ‘Slava Ukrajini’ nema razlike. To su pozdravi najradikalnijih šovinista. Zapadna Ukrajina koja je surađivala s nacistima i ubila tisuće Poljaka, Židova, koliko god možete”, prenosi ova agencija Milanovićeve riječi. Napisali su da je ZDS zabranjeni pozdrav “hrvatskih ustaša-nacista”.

  Podsjetimo, predsjednik se u srijedu referirao na uzvik “Slava Ukrajini” koji se čuo i tijekom svečanosti u zagrebačkoj Gradskoj vijećnici, poručivši kako se protivi tome da ga se koristi.

  “Mučim se kao Isus da na neki način stavimo pokliče poput ‘Za dom spremni’ tamo gdje im je mjesto, a to znači sa strane. Makni to nemoj raditi štetu, ako nisi shvatio do sad… ne mogu te preodgojiti…”, rekao je.

  Milanović je ustvrdio da između ‘Za dom spremni’ i ‘Slava Ukrajini’ nema razlike.

  “To je poklič najradikalnijih šovinista iz zapadne Ukrajine, koji su radili s nacistima i pobili stotine tisuća Poljaka, Židova. To je činjenica. To ne želim slušati u hrvatskim prostorima”, rekao je.

  To što su se neki zapadni lideri, posebno u Kanadi, na to navukli jer su nepismeni ili naprosto takvi kakvi jesu – ja neću, dodao je Milanović. “Za mene je to sve isto. Neka izmisle drukčiji pozdrav”, poručio je.

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here