Foto: Snimka zaslona/UN

Donald Trump najavio je svoju kandidaturu na predstojećim predsjedničkim izborima. Najavio je to u svom klubu na Floridi u društvu nekoliko stotina svojih simpatizera. Hoće li republikanci podržati njegovu kandidaturu?

“Kako bih Ameriku ponovno učinio velikom i slavnom, objavljujem svoju kandidaturu za predsjednika Sjedinjenih Država”, rekao je Trump pred nekoliko stotina ljudi u plesnoj dvorani svog kluba Mar-a-Lago, gdje je stajao okružen američkim zastave i transparente s njegovim sloganom “Make America Great Again”.

Povratak Amerike

“Povratak Amerike počinje upravo sada”, dodao je, službeno započinjući republikanske predizbore 2024.

Trump se uključuje u utrku, nadajući se da će svoju kampanju pokrenuti nakon spektakularnih pobjeda republikanaca u tzv. međuizbori. Ispostavilo se da su mnogi kandidati koje je podržavao izgubili, što je omogućilo demokratima da zadrže Senat. Rezultati borbe za Zastupnički dom još uvijek traju.

Osim toga, Trump je izrastao u rivala. Riječ je o guverneru Floride Ronu DeSantisu, koji postaje miljenik brojnih vrhovnih republikanaca, koji želi biti stranački kandidat na predsjedničkim izborima.

Anita M.