Foto: Pixabay

Osjećati se dobro svaki dan može zazvučati kao nemoguća misija, ali u današnjem zahtjevnom ritmu života doista je važno usvojiti neke navike koje nam u tome mogu pomoći. Ako se ne osjećate dobro u vlastitoj koži, drugi aspekti vašeg života mogli bi biti izbačeni iz ravnoteže i tada nećete moći dati sve od sebe, kako na privatnom, tako i na poslovnom planu.

Moć koju pomno odabrana hrana ima na naše tijelo i dobar osjećaj u vlastitoj koži neprocjenjiva je, a toliko se često zanemaruje. U nastavku vam donosimo nekoliko ideja i savjeta kako poboljšati svoju prehranu i osjećati se bolje svaki dan.

1. Svaki dan započnite doručkom

Često možemo čuti da je doručak najvažniji obrok u danu. Iako je svaki obrok jednako važan, doručak svakako zauzima posebno mjesto jer nam pomaže da tijelo opskrbimo potrebnom energijom i hranjivim tvarima kako bismo se razbudili i bili spremni za nove radne zadatke koji nas očekuju tijekom dana.

Osobe koje preskaču doručak sigurno nisu na dobitku. Naime, preskakanje doručka loše će se odraziti na razinu glukoze, glavnog goriva za rad našeg mozga, a ujedno povećava mogućnost da pojedemo veću količinu hrane tijekom dana.

Stoga, neka doručak od sada pa nadalje postane vaš mali jutarnji ritual, vrijeme u danu koje ćete odvojiti samo za sebe. Birajte kvalitetne izvore proteina, svježe povrće i voće, te žitarice od punog zrna i vaš će vam mozak biti zahvalan.

Započnite dan zdjelicom zobene kaše ili hrskave granole, ubacite svježe sezonsko voće, sjemenke ili nasjeckane orašaste plodove pa sve prelijte ukusnim biljnim napitkom na bazi zobi, riže, badema, soje ili kokosa, kako biste dobili cjeloviti i uravnoteženi obrok.

Ako ste ponekad zaista u velikoj žurbi, ponesite sa sobom šareni smoothie, komad voća ili već gotovi biljni napitak s okusom voća prirodnog podrijetla koji možete konzumirati u pokretu kako ne biste u potpunosti preskočili doručak.