13 C
Split

Dora istražuje izgubljeni grad – igrani film o junakinji animirane serije

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Iako je animirana serija ‘Dora istražuje’ namijenjena predškolcima, ova filmska adaptacija preporučuje se djeci starijoj od 8 godina. Dora je ovdje srednjoškolka i uz školske izazove, ona i njeni prijatelji suočavaju se s raznim opasnostima, uključujući otmicu i prijetnje oružjem.

Dora istražuje izgubljeni grad je filmska adaptacija američke animirane serije Dora istražuje, čiji autori su Chris Gifford, Valerie Walsh Valdes i Eric Weiner. Iako je serija namijenjena mlađoj djeci, film je usmjeren prema starijoj djeci i adolescentima.

Film je kombinacija srednjoškolskih dogodovština i Dorinih avantura na koje nailazimo i u seriji. Kako se radi o sadržaju za stariju djecu, u filmu ima scena poput otimanja djece, prijetnji oružjem, utapanja i ozljeđivanja. Tako recimo, djecu hvataju otmičari koji ih uspavaju pomoću plina nakon što ih zatvore u kamion. Također je prikazan i utjecaj opojnih sredstava, konkretno cvijeća, na ljudska osjetila pa je par scena animirano baš kao i u seriji. Sve to je ipak prikazano kroz humor i Dora sa svojim prijateljima, unatoč svim opasnostima, ispuni svoju misiju.

Kroz svu tu avanturu djeci se nastoje prenijeti poruke o važnosti prijateljstva, timskog rada, o važnosti suosjećanja i znatiželje za upoznavanjem i istraživanjem nepoznatog. Poslije filma bi ipak bilo dobro da roditelji porazgovaraju s djecom o opojnim sredstvima i njihovom utjecaju, piše medijskapismenost.hr.

Film nije sinkroniziran na hrvatski jezik i prikazuje se u 2D i 4DX formatu.

Za djecu: 8+.

Za roditelje: Film će i roditeljima biti zanimljiv.

Nasilje: Nasilja ima, na primjer, kada djecu otmu i omame plinom, ili kada ih u prašumi pokušavaju pogoditi strijelama.

Zastrašujući prizori: Zastrašujućih prizora nema.

Rječnik: Koriste se riječi poput glup, čudak i sl.

Seks: Nema prizora i dijaloga seksualne prirode, ali ima naznaka koketiranja i scena ljubljena.

Tempo: Tempo je primjeren za stariju djecu.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

“Sarajevo ispod Trebevića bit ćeš opet Ante Pavelića”. Ivica Puljak otkida na pjesme iz poznatog repertoara,…

Kandidat stranke Centar za gradonačelnika Splita Ivica Puljak puno puta dosad oštro je osudio veličanje zločinačke NDH, ustaškog režima i korištenja...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img