Foto: Zagreb

Nakon što je završila ljetna stanka, danas NK Dugopolje započinje nove prvenstvene pohode. Sezona je već započela jučerašnjim susretima koje su odigrali Sesvete-Cibalia i Međimurje-Orijent. Obje utakmice završile su identičnim rezultatom 1:1.

Ove subote na rasporedu su utakmice Solin-Hrvatski Dragovoljac, Šibenik-Hajduk II i Kustošija-Dugopolje. Prvo prvenstveno kolo u sezoni 2019./2020. završava u nedjelju utakmicama Dinamo II-Osijek II, BSK-Rudeš, Croatia-Dubrava.

Kao gotovo svakog ljetnog prijelaznog roka i u ovim vrućim mjesecima prometno je bilo u svlačionici Dugopoljaca. Čak 10 igrača napustilo je klub, dok ih je 9 došlo kao pojačanja. U rubrici otišli imena su prošlosezonskog kapetana Balića, zatim Grubišić, Živković, Matas, Radošević, Nakić, Kušeta, Jelavić, Maglica i Franić. Redove momčadi sa stadiona Hrvatskih vitezova pojačali su Jovanović, Budalić, Rakić, Markota, M. Bašić,  Jukić, Herceg, Dobrić, Basar i J. Bašić. Trener Stupe Balajić, koji je u prošloj sezoni napravio odličan posao, ostaje za kormilo ekipe i u ovoj natjecateljskoj godini. Iako se momčad poprilično promijenila zasigurno će Balajić kvalitetno pripremiti ekipu i uigrati je. Nadajmo se kako ove sezone neće biti potrebno pratiti rezultate donjeg dijela tablice kao što je bio slučaj u prvom dijelu prošle sezone, već kako će klub uspješno ploviti mirnijim vodama gornjeg dijela tablice.

Današnji protivnik, ali i domaćin, Dugopoljcima je ekipa NK Kustošije. Momci iz predgrađa Zagreba imali su još burnije ljeto kada se promatraju uzlazni i izlazni transferi. Kustošija je dovela 12 novih igrača, dok su njihove redove napustila čak 14 članova prošlogodišnje momčadi. Takva promenada u svlačionici zasigurno može ostaviti velikoga traga. To se pogotovo može očitovati u početnim prvenstvenim kolima koji su često tek prva prava iskušenja za ekipe. Dugopolje svakako ima priliku i može napraviti dobar rezultat u Zagrebu protiv Kustošije. Osim pravog pristupa i zalaganja, bit će im potrebna i doza sreće da se neke akcije koje su uigravali u pripremnom razdoblju kvalitetno odigraju i u ovom susretu.

Utakmica između NK Kustošije i NK Dugopolja igra se s početkom u 17:30 sati.

Rezultati by SofaScore