Foto: Dugopolje.org

Nakon nekoliko godina stanke turnir u malom nogometu vraća se u Dugopolje. U organizaciji MNK Hrvatskog dragovoljca ATVP i pod pokroviteljstvom Općine Dugopolje, za točno 14 dana održat će se „Memorijalni malonogometni turnir Hrvatski vitezovi Dugopolje“.

Ovaj malonogometni turnir organizira se u sklopu proslave zaštitnika općine Dugopolje, sv. Mihovila i sv. Jeronima, a koji se svake godine slave nizom aktivnosti kroz rujan. Također, turnir se održava u čast petorici poginulih hrvatskih branitelja s područja općine Dugopolje, Božidaru Čipčiću, Vjekoslavu Jerkoviću, Draženu Šamadanu, Igoru Periću i Zoranu Rogošiću.

Na turniru će nastupiti šest ekipa koje dolaze iz nekoliko dalmatinskih županija. Osim domaćina MNK Hrvatskog dragovoljca igrat će još i MNK Fortuna Povlja, MNK Heroji 2007 Vodice, FC Split, MNK Ustanik i HMNK Vrgorac. Svi igrači bit će 2000. godište i mlađi, a to su godišta koja pripadaju juniorskim uzrastima i mlađima. Turnir se igra prema Futsal pravilima, što znači da u polju igraju 4+1 igrač.

Ekipe koje će nastupiti na ovom turniru među najboljima su u svojim kategorijama. Najbolje tri momčadi u državi igrat će u Dugopolju za dva tjedna. Aktualni državni juniorski prvaci FC Split u finalu prvenstva bili su bolji od suparnika iz MNK Heroji 2007 Vodice, dok su momci iz HMNK Vrgorca na istoj završnici zauzeli treće mjesto. Domaćini MNK Hrvatski dragovoljac ATVP iza sebe ima vrlo uspješnu premijernu sezonu u županijskom prvenstvu, a ništa slabiji nisu ni MNK Fortuna Povlja. MNK Ustanik također ima iskustvo uspješnog nastupanja u juniorskoj kategoriji, što će zasigurno pokazati i na ovom turniru.

Šest momčadi koje će nastupiti na „Memorijalnom malonogometnom turniru Hrvatski vitezovi Dugopolje“, bit će podijeljeno u dvije skupine po tri ekipe. Nakon odigranih utakmica po skupinama, uslijedit će razigravanje. U finalu će igrati prvoplasirane ekipe iz obje skupine, za treće mjesto borit će se drugoplasirane momčadi, dok će za peto mjesto snage odmjeriti trećeplasirani iz svake skupine. Predviđeno je da se sve utakmice odigraju u jednome danu, a igrat će se na parketu športske dvorane OŠ Dugopolje.

O samome turniru upitali smo i predsjednika MNK Hrvatski dragovoljac ATVP, Željka Kovačevića-Kovu:

– Uprava MNK Hrvatski dragovoljac ATVP odlučila je organizirati ovaj događaj i tako nakon nekoliko godina stanke ponovno oživiti igranje turnira u malom nogometu u Dugopolju. Ovu prvu godinu na turniru će nastupiti juniorske momčadi koje su jedne od najboljih u državi, a među njima su juniorski prvaci Hrvatske, te drugoplasirana i trećeplasirana ekipa. Već dogodine planiramo da turnir bude otvorenog tipa, te da se mogu prijaviti i druge ekipe. Ovim putem želimo se zahvaliti svim momčadima koje će doći u Dugopolje i nastupiti na „Memorijalnom malonogometnom turniru Hrvatski vitezovi Dugopolje“ kojega igramo u čast našim braniteljima, kao i zaštitnicima općine Dugopolje sv. Mihovilu i sv. Jeronimu. Također, zahvaljujemo se i Općini Dugopolje na čelu s načelnikom Pericom Bosančićem koji su prepoznali ovaj događaj te su nam dali punu podršku i pokrovitelji su turnira. – rekao je Kovačević.

„Memorijalni malonogometni turnir Hrvatski vitezovi Dugopolje“ igra se u subotu, 07. rujna, s početkom u 11 sati u školskoj dvorani OŠ Dugopolje.