Foto: ŽKK Dugopolje

Proteklog vikenda košarkašice ŽKK Dugopolja nastupile su na međunarodnom turniru u Drnišu. Domaćin turnira bila je ekipa ŽKK Došk.

Osim ove dvije momčadi na turniru su svoju školu košarke demonstrirale i ekipe ŽKK Livna, ŽKK Mislav, ŽKK Vodice i ŽKK Otok Murter.

Dugopoljke su odigrale tri susreta na ovom turniru. U prvom dvoboju snage su odmjerile protiv ekipe ŽKK Mislav kojeg su pobijedile s 12 razlike, odnosno 42:54. Nakon toga uslijedio je polufinalni ogled upravo protiv domaćina ŽKK Došk. Drnišanke su bile uspješnije i na kraju su slavile rezultatom 46:38. Nažalost boljeg uspjeha Dugopoljke nisu bile ni u utakmici za 3. mjesto. Protivnice su im bile cure iz ŽKK Livna koje su zasluženo slavile s visokih 31:76.

Turnir je osvojila ekipa ŽKK Vodica.

Trener Stipe Čipčić je nakon turnira rekao:

– U utakmici za 3. mjesto ŽKK Livno je bila bolja ekipa i zasluženo došla do pobjede. Ovim putem se želim zahvaliti ŽKK Saloni tj trenerici Damiri Fredotović na posudbi igračice Petre Lozine koja nam je jako pomogla. Moram napomenuti da mi cure godišta koje je nastupilo na turniru nemamo, stoga smo igrali samo sa 4 cure, a ostale smo nadopunili s našom sjanom generacijom 2007/2008 godišta. Nažalost pkazalo se kako je velika razlika u godinama koja je učinila svoje i to se osjetilo i na samoj igri i utakmicama. Zahvalujem se treneru Barišiću na pozivu i vidimo se na turniru u Dugopolju. – zaključio je Čipčić.

Rezultati turnira:

ŽKK Poljice – ŽKK Dugopolje 42:54
ŽKK DOŠK – ŽKK Dugopolje 46:38
ŽKK Dugopolje – ŽKK Livno 31:76