Danas je na stadionu Hrvatskih vitezova, pred oko 200 gledatelja u 12. kolu druge HNL, na hladnom i vjetrovitom vremenu Dugopolje dočekalo Solin. Prije početka susreta održana je minuta šutnje za sve žrtve i branitelje koji su stradali tijekom okupacije Vukovara. Minuta šutnje održana je i za dugopoljske branitelje koji su izgubli živote u Domovinskom ratu. 

Na samom susretu, u prvom poluvremenu gledali smo jednosmjernu utakmicu prema vratima Solina. Dugopoljci su cijelo prvo poluvrijeme napadali no bez prave završnice, dok su gosti uglavnom pokušavali iz polukontri. Domaćinima je nedostajalo pravovremeno dodavanje ili završni udarac koji bi ugrozio vratara Solina. Iz prvog poluvremena možemo izdvojiti tek tri prilike. U 3. minuti nakon udarca iz kuta za Dugopolje, lopta je došla do Kiša koji je odmah iz prve uputio udarac ali završava preko gola. Sljedeća prilika bila je tek u 21. minuti kada je vrlo lijepom akcijom preko lijeve strane napada i duplim pasom s Prelčecom Kiš ponovno došao u priliku postići pogodak, ali i ovoga puta njegov udarac nije bio precizan. Dvije minute prije kraja Rakić je odlično podvalio loptu naprijed prema Živkoviću koji unutar 16 metara nakon kontakta sa gostujućim igračem pada, ali sudac pokazuje da nema prekršaja za najstrožu kaznu.

U nastavku utakmice Solin se više otvorio što je dovelo do većeg broja prilika sa obje strane. Momčadi su se izmjenjivale u inicijativi na terenu i kreiranju akcija za gol. 

U 56. minuti Solinski Zoungrana je nakon ubačaja iz kuta dva puta pokušava sa vrha kaznenog prostora, no oba puta pogađa u blok domaćih obrambenih igrača. U 58. minuti dobra akcija Dugopolja. Kvalitetan dupli pas Prelčeca i Kiša, no u udarcu Prelčeca nedostaje snage i loptu bez problema kupi vratar gostiju. Dvije minute kasnije gosti nakon dobre akcije i povratne lopte pokušavaju s 20 metara prema golu ali upućeni udarac je neprecizan. U 69. minuti Kiš na sredini terena oduzima loptu. U nastavku akcije iz tri dodira između Kiša, Prelčeca i Živkovića domaćini brzo dolaze pred vrata Solina, a u završnici akcije na ubačaj Dyiokea Kiš glavom puca tik uz vratnicu. U 80. minuti Kiš oduzima loptu gostima na 20 metara od njihovog gola, dolazi do gol linije i ubacuje prizemno u kazneni prostor, no u zadnji trenutak gosti odbijaju u korner. Posljednja akcija dogodila se u 88. minuti kada nakon prodora domaćina s desne strane lopta dolazi do Živkovića koji vraća do Kiša čiji prizemni udarac s 13 metara udaljenosti vratar gostiju odbija u udarac iz kuta.

Susret između dva susjedska kluba završio je bez golova i pobjednika. Kao posljednju crticu možemo zabilježiti crveni karton gostujuće momčadi kojega je njihov igrač dobio nakon prekšaja u napadu.

Ovo je bilo posljednje kolo jesenskog dijela prvenstva. Dugopoljci ipak imaju još jedan susret za odigrati, a to je zaostali dvoboj  9. kola Druge HNL na domaćem terenu protiv Šibenika. Ta utakmica na rasporedu je sljedeće subote.

NK Dugopolje – NK Solin 0:0

Rezultati by SofaScore