Hrvatska ispala iz Lige A, a može ostati i bez statusa nositelja u kvalfikacijama za EP

0
1

Osim što je ispala u drugi jakosni razred Lige nacija, hrvatska nogometna reprezentacija mogla bi ostati i bez statusa nositelja na skorašnjem ždrijebu skupina za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Status nositelja imat će 10 najboljih od 12 sudionika elitnog razreda Lige nacija. Hrvatska je trenutačno na devetom mjestu sa četiri osvojena boda, a iza svjetskih doprvaka su Poljska i Njemačka sa po jednim bodom, te Island bez bodova.

Islanđani su odigrali sve utakmice i više nas ne mogu preskočiti, no Njemačka i Poljska bi to mogle jer im predstoji po još jedna utakmica. U slučaju pobjede ‘elfa’ protiv Nizozemske, te Poljske u Portugalu, svjetski doprvaci će ostati bez statusa nositelja.

Njemačka će u ponedjeljak (danas) igrati protiv Nizozemske i pobjedom bi došla do četiri boda uz bolju razliku pogodaka od Hrvatske. Njemačka će bez obzira na ishod ove utakmice ostati zadnja i seli u niži rang natjecanja i Ligi nacija, ali ‘elf’ lovi pobjedu za status nositelja u kvalifikacijama za EURO 2020.