Hrvatska ispala iz Lige A, a može ostati i bez statusa nositelja u kvalfikacijama za EP

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Osim što je ispala u drugi jakosni razred Lige nacija, hrvatska nogometna reprezentacija mogla bi ostati i bez statusa nositelja na skorašnjem ždrijebu skupina za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Status nositelja imat će 10 najboljih od 12 sudionika elitnog razreda Lige nacija. Hrvatska je trenutačno na devetom mjestu sa četiri osvojena boda, a iza svjetskih doprvaka su Poljska i Njemačka sa po jednim bodom, te Island bez bodova.

Islanđani su odigrali sve utakmice i više nas ne mogu preskočiti, no Njemačka i Poljska bi to mogle jer im predstoji po još jedna utakmica. U slučaju pobjede ‘elfa’ protiv Nizozemske, te Poljske u Portugalu, svjetski doprvaci će ostati bez statusa nositelja.

Njemačka će u ponedjeljak (danas) igrati protiv Nizozemske i pobjedom bi došla do četiri boda uz bolju razliku pogodaka od Hrvatske. Njemačka će bez obzira na ishod ove utakmice ostati zadnja i seli u niži rang natjecanja i Ligi nacija, ali ‘elf’ lovi pobjedu za status nositelja u kvalifikacijama za EURO 2020.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Biskup Križić na 76. obljetnicu Bleiburške tragedije izrazio čuđenje što je izjava jednoga saborskog zastupnika da je poslije rata trebalo biti mnogo više ubijenih,...

Biskup Križić na početku homilije rekao je da „naša domovina nije teritorijalno velika, ali usprkos tome ima premnoga mjesta koja su...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img