13 C
Split

Evo zašto javni službenici žele u štrajk

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Čelnici sindikata zaposlenih u javnih službama najavili su štrajk u svim javnim službama koji bi trebao početi 28. studenoga i održavao bi se svaki tjedan po jedan dan sve do ispunjenja njihovih zahtjeva za većim plaćama zaposlenika u javnim službama.

Sindikati ne pristaju na Vladinu ponudu tri postotnog povećanja osnovice plaća smatrajući da plaće u javnim službama sve više zaostaju za onima u privatnom sektoru. Zato traže traže da se u idućoj godini, umjesto predviđenih tri posto, osnovica poveća za minimalno 5,8 posto.

Međutim, teško je zaključiti tko je u pravu jer u pregovorima ni jedna ni druga strana nisu izašli s konkretnom analizom trendova plaća u javnom i privatnom sektoru.

Statistika koja prati prosječne plaće pokazuje da su primanja zaposlenih u javnom sektoru viša nego ona u privatnom, ali se ta razlika u posljednje vrijeme postupno smanjuje.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Flauder: Da HDZ na listu stavi rolu WC papira, dobila bi 10 posto glasova

Goran Flauder, novinar iz Osijeka, analizirao je u Newsroomu sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Osijeka na N1 televiziji, ali i političku situaciju...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img