13 C
Split

Punjenje smartfona preko noći i nije dobra ideja

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Postoji nekoliko vrlo lakih načina kako produljiti život baterije vašeg smartfona, a velik broj njih vezan je uz način na koji ga punite.

Nikad ne punite bateriju ‘do kraja’

Vodite računa o tome da bateriju uvijek držite između 20 i 80 posto kapaciteta. Za ovu namjenu možete koristiti softver koji će vas podsjetiti kada baterija dosegne 80 posto. Kada dobijete podsjetnik, samo isključite smartfon s punjača.

Poštedite bateriju od prekonoćnog punjenja

Smanjite količinu vremena koje baterija provodi na sto posto kapaciteta time da ne spajate uređaj na punjač preko noći. Koliko god baterije bile otporne na pretjerano punjenje, ono i dalje polako ali sigurno utječe na njihovu dugoročnost.

Pažljivo s brzim punjenjem

Ako koristite mod za brzo punjenje, osigurajte da uređaj ne bude spojen predugo nakon što se napuni. Zapamtite, puno kraćih spajanja na punjač su bolji od jednog dugog. Stavite telefon na punjač kada je na 30 posto i pričekajte da se napuni do 80.

Pazite na temperaturu

Baterije koje imate u uređajima ‘vole’ sobne temperature, što znači da nikad nije pametno izlagati ih ekstremnoj vrućini ili hladnoći.

Ograničite punjenje na fiksni postotak baterije

Ako vam uređaj to dozvoljava, ograničite maksimalno punjenje na 80 posto. Ako nemate, potražite aplikaciju koja vam to može omogućiti.

Smanjite broj aktivnih programa

Koristite mod za štednju baterije i smanjite broj nepotrebnih aktivnih usluga. Sve ovo trebalo bi dramatično povećati vrijeme između dva punjenja, kao i produljiti sveukupni život samoj bateriji.

Pažljivo s rezervnim baterijama i prijenosnim punjačima

Ako vadite bateriju iz uređaja i spremate je negdje na dulje razdoblje, obavezno ju ispraznite na oko 70 posto i spremite ju na hladno mjesto. Potpuno napunjenje pospremljene baterije se u pravilu kvare brže od polupraznih, piše tportal.hr.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

HERR SOSA, TI SI U HRVATSKOJ OD SADA – TURIST!

Službena navijačka udruga hrvatske nogometne reprezentacije "Mi Hrvati" oglasila se na svom Instagram-profilu gdje je prokomentirala izbor dosadašnjeg mladog...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img