Foto: Screenshot/ Youtube

Istraživački novinar Gordan Malić na društvenoj mreži Facebook prozvao je organizatore Dana komunikacije u Rovinju i to zbog jednog od najavljenih gostiju.

Naime, kako su najavili organizatori, glavni gost je Edward Snowden jedan od najpoznatijih zviždača obavještajne službe Sjedinjenih Američkih Država (CIA).

Objavu Gordana Malića prenosimo u cijelosti:

”PUTINOV PROPAGANDIST GLAVNI GOST ROVINJSKOG FESTIVALA MEDIJSKIH SLOBODA I LAŽNOG NOVINARSKOG GLAMOURA 

Zvijezda ovogodišnjih Dana komunikacija u Rovinju je Edward Snowden, bivši američki, a danas ruski obavještajac. Njegovo gostovanje video-linkom najavljuje se kao glavna atrakcija festivala, što potvrđuje i niz jumbo plakata u gradu Zagrebu sa Snowdenovim licem u prvom planu. Zašto baš u metropoli i zašto na toliko mjesta, nije mi posve jasno?

Foto: Screenshot YouTube

Po meni precijenjeni zviždač, lani je dobio počasno rusko državljanstvo, potpisao mu ga je osobno Vladimir Putin. Ako je i bilo nekih sumnji o tome za koga Snowden radi kada proziva SAD zbog zloupotreba tajnih službi, masovnog nadzora i kršenja ljudskih prava, od lani ih više nema. Snowden je u funkciji širenja antizapadne i antiameričke histerije koju kao alibi za okupaciju Ukrajine provodi i Putinov režim u kojem novinari funkcioniraju i ginu kao vojnici. 

Dakle, druže dobrodošao u Hrvatsku! Mora se priznati, dobro odabrani trenutak i mjesto. Što bi rekao sam organizator – ‘PR je mrtav! Živio PR!”’, napisao je u objavi.

anita m.