Foto; Screenshot

Hrvatsku Twitter zajednicu posljednja dva dana trese prilično urnebesna ‘afera’. Naime, korisnici već godinama vjeruju da se iza jednog anonimnog profila, pod nazivom ‘Gospa tužnog lika’, odnosno @utikejt, zapravo krije Mostova saborska zastupnica Marija Selak Raspudić. A sada su uvjereni da ju je njezin kolega Marin Miletić slučajno razotkrio, piše Jutarnji.

Osoba koja se krije iza ovog profila godinama iznosi svoje kontroverzne stavove, upušta se u žučne rasprave s drugim korisnicima Twittera, a mnogi konstantno pronalaze poveznice između onoga što tamo piše i onoga što govori Selak Raspudić.A potvrdu im je, smatraju, sada dao i Mostov zastupnik Miletić.

‘Ursula nam preporuča da jedemo kukce! @utikejt baci oko. Kada se riješi trgovima djecom moramo se pozabaviti hranom!’, napisao je Miletić i u svojoj objavi tagirao mostov službeni Twitter.I svi su sada uvjereni da je time potvrdio kako se iza Utikejt zbilja krije njegova kolegica Selak Raspudić.

Priča je eskalirala do tih razmjera da se u jednom trenutku na hrvatskom Twitteru počeo ‘trendati’ hashtag #utigate.Ljudi su počeli vaditi različite ‘dokaze’ o tome da je su Utikejt i Selak Raspudić ista osoba.

Zanimljivo je i da su se u gašenje požara, osim ‘Utikejt’ koja se sprda s ovim ‘otkrićem’, uključili i Mostovci koji sad ljude na Twitteru uvjeravaju da su sve krivo shvatili.

Ivica R.