Foto: N1 Screenshot
Grčki istražitelji dobili su DNK analizu. Nisu još uspjeli identificirati ubojicu.

DNK analiza noževa, kojom se trebalo utvrditi tko je ubojica AEK-ova navijača Michalisa Katsourisa (28), pokazala je da nitko od uhićenih Hrvata u Grčkoj nije na njima ostavio otiske prstiju, doznaju 24sata od osoba bliskih istrazi u Grčkoj.

Uz to, na video snimkama se vidi da huligani iz Hrvatske nisu nosili rukavice.

Još nije pronađeno oružje ubojstva

Naime, policija je tada oko stadiona, gdje je bila tučnjava, pronašla krvave dijelove odjeće, prazne staklene boce, dva noža s oštricama od osam i devet centimetara, a na jednom je bilo i tragova krvi.

No još nije utvrđen nož kojim je ubijen grčki navijač, a nitko od hrvatskih državljana koji su u grčkim zatvorima nije ostavio otiske prstiju.

Osim toga, pronađena je letva kroz koju su zabijeni čavli kako bi se koristila kao oružje.

Ona je također bila krvava, kao i još jedan komad drveta koji je pronađen. Također su pronađeni jedna željezna cijev od 180 centimetara i jedan kamen s tragovima koji izgledaju kao krv.

Ubojica pobjegao iz zemlje?

Međutim, kako navode grčki izvori, postoji i mala vjerojatnost da je ubojica možda i pobjegao iz zemlje jer je desetak ljudi nakon tučnjave pobjeglo iz Grčke, neki od njih i avionom.

U to vrijeme, 102 hrvatska državljana koji su početkom kolovoza sudjelovali u tučnjavi s navijačima AEK-a nalaze se po grčkim zatvorima u kojima čekaju početak suđenja. Nadalje, grčka policija je tražila izručenje za još njih 11, za koje sumnjaju da su sudjelovali u tučnjavi. Oni se nalaze u Hrvatskoj te bi sud trebao odlučiti o njihovu izručenju. U uhidbenim nalozima grčkih vlasti ne navodi se da ih traže zbog pokušaja ubojstva, nego samo za sudjelovanje u tučnjavi i organiziranje u kriminalnu grupu.