Hoće li učenici u novoj školskoj godini morati nositi maske?

0
Foto: Pexels

Ljetni praznici završavaju za tri tjedna, stoga početak još jedne pandemijske školske godine donosi pitanje hoće li školarci nastaviti nositi maske.Kako doznaje Jutarnji list, razgovori na tu temu trebali bi početi krajem ovog ili početkom sljedećeg tjedna.

U prošloj su školskoj godini od nošenja maski bili izuzeti učenici razredne nastave, a učenici od petog do osmog razreda i od prvog do četvrtog razreda srednje škole morali su ih nositi. Još nije donesena odluka kako će zaposleni u obrazovnom sustavu, učitelji, profesori i drugi djelatnici, dolaziti na posao.

Naime, više se puta za socijalu i školstvo govorilo da će se za dolazak na radno mjesto koristiti covid digitalne potvrde, odnosno da će svi zaposlenici morati imati ili negativan test ili dokaz o preboljenju ili cijepljenju

O tome će ovisiti i činjenica hoće li djeca nositi maske.Budući da je pandemija potrajala dulje nego što je itko mislio da će potrajati, jasno je da utječe na mentalno zdravlje djece i intencija je da se školarcima olakša te da im se pruži što više “slobode”, ali za to će biti odgovorni odrasli i njihov stav prema epidemiji i cijepljenju, rekli su sugovornici Jutarnjem listu. Inače, početkom rujna, nakon povratka s godišnjih odmora, očekuje se i povećan interes za cijepljenje.

Riječ je o onim građanima koji su i prije govorili da će se cijepiti prije dolaska hladnijeg vremena. Također, očekuje se da će se početi cijepiti i oni koji su covid-19 preboljeli početkom godine, a također su čekali da prođe nekoliko mjeseci od preboljenja koronavirusa.

DP