Foto Screenshot

Uskrs je pa su mnogi zaključili da je vrijeme da i oni “uskrsnu”. Vjeruju da su im izbori najbolja prigoda za to. A izbori su pred vratima. Puno je stranačkih kandidatura, još više kreatura koje su uvjerene kako je kucnuo baš njihov čas.

Samo da ne presuši “rijeka pravde” koja izvire u Bleiburgu. Ako ta “rijeka” poplavi Lijepu Našu onda nam izbori više neće ni trebati. Kako je rekao njihov donedavni idol Staljin: “Ako se izbori dobro organiziraju onda više i nisu potrebni”. Pa drugovi iz “rijeka pravde” nek’ vam je smrt fašizmu – sloboda narodu!

Naše domaće kreature stisnutim šakama čekaju zvuk gonga i početak obračuna. S kim? S HDZ-om? Njihov jedini program i ono što ih drži još uvijek na okupu je osvojiti fotelju u Saboru i maknuti s vlasti HDZ. Sjaši kurta da uzjaši murta. Ljevičari, orjunaši i nazovi progresivci stišću se sada ne bi li prdnuli do vlasti. Već dugo nisu bili pri toj kopanji osim ako se nisu dovoljno slizali s HDZ-om.

Tijekom ovih proteklih tridesetak godina imali smo vremena i za jednu malu dražesnu lustraciju, ali Tuđman je bio tvrd i rezolutan da to ne želi. Govorio je da mi nismo kao oni, mi smo ratni pobjednici, imamo svoju državu koja morati biti za sve. Već sam pisao o tome kako sam ga jednom kao njegov odvjetnik podsjetio na blagu lustraciju, ali nisam se dobro proveo. Sad se navodno očekuje poplava “pravde” i konačan obračun s ratnim pobjednicima. U pripremi je i neka mutna “Treća republika”. O njoj u svom komentaru snatri Jurica Pavičić. Jure mudruje: “Hrvatskoj politici u XXI. stoljeću ne treba Zoran Milanović, ali joj nasušno treba “Treća republika”. Ako se toj željenoj republici priključe i neke druge, drage i poželjne republike, “eto ti ga na”! Sami ste se razdružili, sami se opet udružili! Protek vremena je zanemariva sitnica. Kao u bajkama: Tarzan okolo šeće gol, Pepeljuga ne dolazi kući prije ponoći, Pinokio laže čim zine, Trnoružica spava po cijele dane, Snjeguljica živi sa sedmoricom, a mi uživamo u Trećoj republici. Čekajući “rijeke pravde”.

Obilježili smo obljetnicu krvavog Uskrsa ’91.

Svaka slučajnost Milanovićevog slogana je “slučajna”. Naime, u Beogradu, na sletu Titove omladine 1986. godine, na stadionu JNA pjevalo se: “Rijeke pravde dolaze, kakve nam darove donose, rijeke pravde će celom zemljom proteći….” Šest stotina i trideset članova ansambla “Jugoslavija” se načekalo, ali eto sada je i dočekalo te rijeke pravde. Zoki, Jurica, podoficir Ante… K’o u priči o partijskim drugovima koji su se nakon dugo vremena ponovno sastali. Gdje? Na “rijeci pravde”. Dokaz kako čovjek ne postaje pametniji s godinama. Ostalo je samo malo glupih stvari koje još nisi napravio. Vrijeme laži je pred nama…

Otto von Bismarck je primijetio: “Ljudi najviše lažu nakon lova, za vrijeme rata i prije izbora”. A nas je baš krenulo.

Papa Franjo se našalio na Siciliji: “Ne može se vjerovati u Boga i biti mafijaš…” Stvarno!?

Uskrs je za nama. Za nama je i krvavi Uskrs na Plitvicama. Ivica Marijačić se dobro sjeća pa piše u Hrvatskom tjedniku: “Bilo je to prije 33 godine, i to na isti dan, datum, mjesec…” Hrvatska policija poslana je na “vatreno krštenje” u moje mjesto – Plitvička jezera. Ubijen je policajac Josip Jović… Tada je sve izgledalo crno i beznadno. Međutim, nismo se dali i nakon godina ratovanja, sami, bez ičije podrške i pomoći, izborili smo se za vlastitu slobodu i neovisnost. To je naša povijest.

Ali imamo mi naše “istoričare”. Svi ih znamo i ne treba ih prozivati. Sad su se razmahali i njihovi bivši studenti, današnji anonimni pisci školskih udžbenika koji smatraju kako đaci trebaju znati da je uz Josipa Jovića život izgubio i četnik Rajko Vukadinović. Možda je to baš bio tip koji je ubio Josipa Jovića. Nema veze, važno je da je tada poginuo i jedan Srbin/četnik. Sve je ovo poznato svakom prosječno obrazovanom čovjeku osim “našim” istoričarima. Srećom da nije bilo više žrtava s druge strane. Pisci povijesti za hrvatske đake morali bi bauljati po “vasceloj” Srbiji da prikupe podatke o poginulim agresorima. Jakovina, MarkovinaKlasić… dobili su autentične nasljednike. Trebalo je odmah na početku našim istoričarima stati na kraj. Sad je kasno…

U Splitu hrvatsku povijest studentima predaje Dragan Markovina. Ima li to kakve sličnosti s hipotetskom situacijom u kojoj povijest Židova u Tel Avivu predaje Goebbelsov pristaša?

Pokolj u Moskvi polako sliči na moderni Armagedon, simbolično mjesto gdje se vodi bitka oko smaka svijeta. Kad vidimo i čitamo što se sprema i tko su nam susjedi, onda je jasno da su u Hrvatskoj na površinu izbile dramatično važne teme. Milanović ili Ustavni sud, Turudić ili netko iz “Radničke fronte”, Dinamo ili Hajduk, Ne-možemo ili Možemo… K’o u crtiću. Mi se igramo k’o djeca u pješčaniku dok oko nas teku rijeke krvi.

Za to vrijeme kod nas djeca čekaju “rijeke pravde”. Da to nije možda ona legendarna rijeka Sava koju je Broz spomenuo tvrdeći da će ona prije poteći uzvodno nego što će Hrvatska postati samostalna država? Ako je sada negdje gdje mu je nesnošljivo vruće treba mu olakšati stanje i prišapnut’ da Sava već jako dugo teče uzvodno, a da će uskoro i “rijeke pravde” poteći uzvodno. Broz je bio predsjednik svega i svačega, svrstanih i nesvrstanih, ali Hrvata sigurno nije. Hrvate je zapostavljao i slao ih pod zemlju. Hvala Bogu, ta su vremena sada iza nas.

Nikada ne zaboravi tko je izvadio mač, dok si ti stajao sa štapom u ruci..

‘Rijeke pravde’ su u stvari rijeke krvi

Danas u ova “rajska” vremena na pitanje našem još uvijek predsjedniku s Pantovčaka “što mislite o Domovinskom obrambenom ratu?”, on je, k’o da sjedi u “Belim dvorima”, odgovorio: “Znajte, Hrvatska je kriva za rat jer smo smanjili prava Srbima! U rat je išla sirotinja i nepismeni!” Među tim nepismenima se isticao doktor povijesnih znanosti Franjo Tuđman, dočim su “pismeni” za vrijeme trajanja rata osnivali i registrirali “nezavisne” medije. I kad Zoki danas kaže “u rat je išla sirotinja i nepismeni…” onda je sve jasno. Što će nepismenim ratnicima mediji!? Ali čovjek se žrtvuje i želi ponovno biti predsjednikom, odnosno ovaj puta premijerom “slučajne države”… Ono što je najtragičnije, ima čak i izgleda da uspije. Slučaj osvajanja dva predsjednička mandata Stipe Mesića je dokaz da smo država za “pokaz”. I upravo zato je važno da ih na vrijeme demaskiramo. Njihove “rijeke pravde” su zapravo rijeke smrti. Ako primijetite da je počela medijska haranga protiv naoružanja, debilnim usporedbama da nam trebaju dječji vrtići, a ne tenkovi, ili da su nam kupljeni Rafalei promašaj jer nam nedostaje i protuzračna obrana kao i slične gluposti, onda neka vam bude sve jasno. U gabuli smo… Ako nam, ne-daj-Bože, papa u Vatikanu objavi rat, bojim se da su nam izgledi loši. Sirotinje još ima, ali nepismenih je sve manje i manje. A i oni su nas “pročitali…”

Kažu da Joža Manolić navodno tvrdi u svojim memoarima: “Juda je bio najbolji doušnik!”

Nedavno je nogometna repka igrala u Egiptu. Luka Modrić se slikao ispred povijesnih piramida. Neki zlobnici na fejsu tvrde kako se slikao ispred Manolićeve rodne kuće. To je bezočna laž. Davno je utvrđeno kako je Joža te kuće gradio. Neka te, Joža! Sretan ti 104. rođendan!

Ruski planovi za Balkan vrte se oko velike Srbije

Ruski analitičar Mihail Hazin je optimist. Ne, loše obaviješteni pesimist, nego realni optimist . On misli, a možda i zna, da bi Rusiji sa strateškog aspekta odgovaralo aktiviranje još jednog kriznog žarišta u Europi. Najčešće se spominje tzv. Zapadni Balkan. A na Balkanu se zna da se sve vrti oko srpskih interesa. Komšije su uvijek gledale, a i sad gledaju preko svojih granica. Da skratim. Hazin zna, a znamo i mi, da se Srbija nada ruskom dolasku na Zapadni Balkan i ostvarivanju sna o Velikoj Srbiji. Ulazak u EU je samo alternativa Velikoj Srbiji, a Republika Srpska je kamen temeljac srpskom nedosanjanom snu. Dodajmo tome i tzv. srpski svet kojeg se Beograd ni slučajno ne odriče. U tom kontekstu stvari postaju jasnije. Srbija je čvrsti ruski i kineski saveznik.

Prijetnja Moskve Hrvatskoj

Zato je strateški izuzetno važno da u slučaju novih “ratnih vihora” imamo sagrađeno što više dječjih vrtića, a što manje tenkova. Kad Vučić dođe ponovno održati “historijski” govor u Glinu naši će ga dočekati u dječjim vrtićima diljem “Banije”.

Kad smo već kod “Banije”, nedavno je naša Sandra, kandidatkinja za premijerku, došla u protokolarni posjet napaćenoj Banovini. I sve bi bilo onako kako je Ne-Možemo! zamislio da se od nekuda nije pojavilo “sumnjivo lice” tvrdeći da je on branitelj, kako ovo nije Banija nego Banovina i kako drugarica Sandra Benčić ne bi mogla voditi ni kućni savjet, a kamoli hrvatsku Vladu. Sandra je odmah konzultirala Ivanu Kekin i Katarinu Peović koje su potvrdile da se nalazi u Republici Baniji, a da su to ove čule od Kreše Beljaka… “Sumnjivo lice” je u roku odmah predano “pritvorskom nadzorniku” pa je tamo nastavio priču o “Banovini” i “Baniji”.

Netko, zloban i bezdušan poslao mi je link sa slikom gladne dječice u razorenoj Gazi. Ispod tekst: “Pomozite Hajduku, mi ćemo se već snaći…”

Ako nekom u ovo predizborno vrijeme morate dati svoj glas, dobro je za vas što to ne morate učiniti na glas…!

Nazvao me neki dan moj stari i skoro zaboravljeni prijatelj koji sad živi na jednom našem otoku. Priča mi kako uživa pecajući ribu i zabavlja se ovim našim političkim predizbornim cirkusom. Kaže da kad bi se njega pitalo on bi svoj glas dao “Mostu”. Prvi čovjek stranke je psihijatar. Idealno za političku ludnicu i “pravosuđe s posebnim potrebama”.

Hrvatska je nakon izbora 2012. ustala na lijevu nogu. Nekako mi se čini da će nakon ovih izbora stati desnom nogom na lijevu.

Višnja Starešina u Slobodnoj Dalmaciji analizira našeg predsjednika države i njegove zadnje izjave i poteze. Kaže: “Ako nekom nije jasno što je krajnji cilj predsjednikova projekta kojim pokušava unijeti nered… to je Milanovićeva Ruska republika Hrvatska”. Zatim nastavlja: “Iz njegova pokušaja da kršeći Ustav pokuša preuzeti potpunu vlast u državi, ili barem proizvesti kaos, mogu se isčitati Putinove namjere na Balkanu. Milanovićeva “Treća republika” zapravo je “ruska republika Hrvatska” koju pokušava provesti – pijun s karakterom.” Mašala! Tome ne treba nikakav komentar. Osim slijepcima i budalama…

Ovo je ozbiljna analiza jer je Starešina dobro informirana i iskusna novinarka kao i komentatorica. Znači, dolaze loša vremena. Možda još nisu došla, ali ako netko misli da vrijeme brzo ne prolazi, neka digne kredit u banci… Znači, uz rusku pomoć, Milanović nam sniva Republiku Hrvatsku, stvorenu u Domovinskom ratu, zamijeniti Ruskom republikom Hrvatskom. Krasno!!!

Zvonimir Hodak pisao je ranije o orjunašima i povjesničarima koji ne mogu bez Beograda

Stara lička poslovica kaže: “da biste svaku večer spavali s drugom ženom, morate se prvo razvesti od prve”. Kandidat Putina i “Rijeka pravde” nam pak poručuje: “Dobro jutro gangsteri, seljačine, banditi, priležnice, prostitutke….” Sami izaberite što ste…

Pitam znanca iz Hercegovine kako su preživjeli potres. Kaže kad se sinoć nisu odvojili od Bosne, neće nikada.

I još jedna prvoaprilska šala: Lako je imati karakter dok nemaš love.

Zvonimir Hodak/Direktno