HPD Ljubljan-Dugopolje dobilo trideset tisuća kuna za novu opremu

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Tijekom jučerašnje prezentacije HPD-a Ljubljan-Dugopolje javnosti je obznanjena sretna vijest za razvitak ovog mladog planinarskog društva. Naime, njihov strast i trud nagradila je Općina Dugopolje dodijelivši im putem natječaja svotu od trideset tisuća kuna.

Više o tome kazao nam je načelnik Općine, Perica Bosančić:

– Pred kraj godine imali smo natječaj za financiranje udruga na koji su se javili planinari s projektom kupnje planinarske opreme što smo i podržali sa svotom od trideset tisuća kuna. Dio sredstava utrošen je na nabavku opreme koja će osigurati kvalitetniji rad planinarskog društva. Ljudi koji su obučeni za rad sa spomenutom opremom moći će, u slučaju leda i ostalih vremenskih neprilika ili nepogoda, reagirati i izbaviti unesrećene. Nažalost, imali smo takvih slučajeva. Sada će sve biti puno sigurnije. Cijelu akciju podržao je i GSS koji je savjetovao koju vrstu opreme uzeti. Prezentirane su i nove planinarske kape sjeverne strane Mosora te je bilo govora o trenutnim planiranim projektima za razvoj planinarstva u Općini Dugopolje.

Predsjednik HPD-a Ljubljan-Dugopolje Mirko Plazibat izrazio je zahvalnost Općini koja, kako kaže, pomaže u svakom trenutku, piše Dalmacijadanas.

– Sve ovo bez njihove financijske pomoći ne bi bilo moguće. Danas smo prezentirali planinarsku opremu koja nam je omogućena, ali i naše planinarsko društvo koje se može pohvaliti time da je mnogo toga napravilo. Negdje oko dvije tisuće sati rada utrošili smo u Kapelicu hrvatskih mučenika, napravili smo i heliodrom za koji se nadamo da nam neće nikada zatrebati, a pri kraju smo i s planinarskim skloništem ispod samog vrha Ljubljana – kazao je Plazibat.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

PITALI SMO IH i dali priliku da ODGOVORE!

Danas smo dobili nekoliko upita zašto na našim stranicama nema aktualnog načelnika i ekipe iz HDZ-a....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img