Nakon čak 20 dana večeras Hrvatski Dragovoljac nastavlja s utakmicama u 1. županijskoj malonogometnoj ligi.

Iako prvenstvo nije stalo sa natjecanjem između posljednje i nove utakmice Crnih, zbog raznih okolnosti momčad iz Dugopolja tek će danas ponovno zaigrati na terenu. Večerašnji susret u kojem će u Sinju dočekati ekipu G-točke dio je 5. kola 1. ŽMNL. Do ovolike stanke došlo je zbog toga što su u trećem prvenstvenom kolu Crni bili slobodni, dok je susret četvrtog kola odgođen za zahtjev domaćina Olmissuma II kojima je dugopoljski klub izašao ususret.

Hrvatski Dragovoljac je tako do sada odigrao dva prvenstvena dvoboja. Na otvaranju prvenstva s visokih 17:1 porazili su novake u ligi Royal šport, dok su u drugom kolu slavili i kod Muline s 3:7. Odlična izdanja Crnih pokazuju kako su u dosadašnjem tijeku natjecanja najefikasnija momčad sa čak 24 postignuta pogotka i najboljom gol razlikom od +20 golova. To ih u ovom trenutku svrstava na 4. mjesto na tablici, unatoč tome što imaju utakmicu ili dvije manje od svih protivnika. Eventualnom pobjedom u današnjem dvoboju Crni bi ponovno zasjeli na čelo poretka sa maksimalnim brojem bodova.

S druge strane kao protivnik nalazi se ekipa G-točke. Oni su odigrali utakmice sva četiri kola i nalaze se na posljednjem mjestu na prvenstvenoj tablici. Gol razlika im je negativna za -12. S postignutih 13 golova iz 4 utakmice pokazuje kako G-točka igra ekfikasan napadački nogomet budući da zabijaju više od tri gola po utakmici. Najslabiji dio im je igra prema natrag gdje su loptu iz mreže vadili više od 6 puta po utakmici, odnosno imaju 25 primljenih golova. Momčad G-točke u četiri odigrane utakmice tri puta bila je domaći dok su jednom nastupili kao gosti. Na domaćem terenu bolji od njih bili su Genius (1:7), Solin (2:3) i Trilj (8:10), dok su u gostima poraženi od Vrgorca (5:2). U večerašnjoj utakmici protiv Hrvatskog Dragovoljca ekipa G-točke tražit će prve bodove u ovogodišnjem izdanju 1. ŽMNL.

Dok se gosti nadaju će im u korist ići stanka Crnih od 20 dana, domaćini vjeruju kako nisu ispali iz natjecateljskog ritma i da će ostvariti još jednu pobjedu u sezoni. Ono što je najvjerojatnije je to da nas očekuje još jedan zanimljiv i uzbudljiv futsal susret.

Utakmica između MNK Hrvatskog Dragovoljca ATVP i MNK G-točke igra se u dvorani Ivica Glavan – Ićo s početkom u 20:45 sati.