Sutra se u Dugopolju održava memorijalni malonogometni turnir „Hrvatski vitezovi“, a u organizaciji MNK Hrvatskog dragovoljca ATVP i pod pokroviteljstvom Općine Dugopolje.

Ovaj malonogometni turnir organizira se u sklopu proslave zaštitnika općine Dugopolje, sv. Mihovila i sv. Jeronima, a koji se svake godine slave nizom aktivnosti kroz rujan. Također, turnir se održava u čast i spomen petorici poginulih hrvatskih branitelja s područja općine Dugopolje, Božidaru Čipčiću, Vjekoslavu Jerkoviću, Draženu Šamadanu, Igoru Periću i Zoranu Rogošiću.

Službeno otvaranje turnira najavljeno je za 11 sati kada će svi sudionici turnira na centralnom križu u Dugopolju zajednički položiti vijence i zapaliti svijeće za sve hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu. Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća u spomen na branitelje, uslijedit će svečano otvaranje turnira i početak natjecateljskog dijela.

U natjecateljskom dijelu turnira nastupit će MNK Hrvatski dragovoljac, MNK Fortuna Povlja, MNK Heroji 2007 Vodice, FC Split, MNK Ustanik i HMNK Vrgorac. Ekipe koje će nastupiti na ovom turniru među najboljima su u svojim kategorijama. Među njima su i aktualni državni juniorski prvaci FC Split koji su u finalu prvenstva bili bolji od suparnika iz MNK Heroji 2007 Vodice, dok su momci iz HMNK Vrgorca na istoj završnici zauzeli treće mjesto. Turnir se igra prema Futsal pravilima, a utakmice se igraju 2X20 minuta bez zaustavljanja, dok se finale igra 2X18 (čista igra), također nema time-outa osim u finalu.

„Memorijalni malonogometni turnir Hrvatski vitezovi Dugopolje“ igra se u subotu, 07. rujna, s početkom u 11 sati u školskoj dvorani OŠ Dugopolje.

GRUPE

GRUPA A   GRUPA B
FC Split   MNK Heroji Vodice 2007
HMNK Vrgorac   MNK Fortuna Povlja
MNK Ustanik   MNK Hrvatski dragovoljac ATVP

 

RASPORED TURNIRA

11:00 sati Službeno otvaranje turnira, te polaganje vijenaca i paljenje svijeća na centralnom križu u Dugopolju za sve poginule hrvatske branitelje
   
11:30 sati MNK Hrvatski dragovoljac ATVP – MNK Heroji Vodice 2007
12:15 sati MNK Ustanik – FC Split 1985
13:00 sati MNK Hrvatski dragovoljac ATVP – MNK Fortuna Povlja
13:45 sati HMNK Vrgorac – MNK Ustanik
14:30 sati MNK Fortuna Povlja – MNK Heroji Vodice 2007
15:15 sati FC Split 1985 – HMNK Vrgorac
   
16:00 sati Utakmica za 5. mjesto
16:45 sati Utakmica za 3. mjesto
17:30 sati Utakmica za 1. mjesto
   
18:30 sati Dodjela nagrada ekipama i pojedincima, te zatvaranje turnira