HSP Dugopolje traži izmještanje dalekovoda iz centra Dugopolja

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Na sjednici Općinskog vijeća Dugopolja koja je održana ove srijede, Klub vjećnika HSP-a predložio je tom tijelu i načelniku općine da se dalekovod izmjesti iz centra Dugopolja i premjesti na novu trasu uz autocestu.

– Predsjednik vijeća “uz podršku načelnika općine” je ovu inicijativu i prijedlog odbio staviti na dnevni red iz proceduralnih razloga, a o istoj se raspravljalo pod točkom “Pitanja vijećnika” uz obećanje da će ova tema na idućoj sjednici biti uvrštena u dnevni red – kažu iz HSP Dugopolja.

HSP-ovci su najavili kako će za sljedeću sjednicu uputiti zahtjev za uvrštenje u dnevni red sjednice temu “Izmještanje dalekovoda”.

– Svi znamo za problem koji ima općina Dugopolje zbog pozicije dalekovoda koji praktički ide kroz centar općine. Otežavajuća je to okolnost za razvoj općine i svih planova koji bi se mogli donijeti, u interesu i općine, gospodarstvenika i privatnih osoba. Znamo da postoji projekt izmještanja dalekovoda na trasu uz pojas auto puta, koji bi po procjenama koštao oko 35 milijuna kuna. Pitamo što je Općina Dugopolje poduzela po tom pitanju?
Ako znamo da je cijena m2 zemljišta u Dugopolju oko 400,00 kuna, a samim izmještanjem dalekovoda s postojeće trase oslobodili bi prostor od oko 600 000 m2 što u konačnici po postojećim cijenama vrijedi oko 240 milijuna kuna – poručuju HSP-ovci, te dodaju:

– Zašto ne bi izišli ususret našim sugrađanima i samoj općini i učinili sve da do realizacije ovog izmještanja dođe što prije. Ako ne možemo to odraditi pritiskom na HEP da učine to o svom trošku predlažemo da se novci od prodaje zemljišta u industrijskoj zoni usmjere u ovu aktivnost, jer vremena za čekanje nemamo – zaključili su iz HSP Dugopolja.

Foto: HSP Dugopolje

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

PITALI SMO IH i dali priliku da ODGOVORE!

Danas smo dobili nekoliko upita zašto na našim stranicama nema aktualnog načelnika i ekipe iz HDZ-a....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img