I Have a Dream: Dugopoljski bazeni puni Splićana, Klišana, Solinjana, Otočana, Triljana, Dicmanjana,…

0
Foto: Dugopolje.org

Ugrijalo
Prži sunce s neba, kamen  sa zemlje. I disati je teško!

Kako je tek onima koji nemaju u svom mistu bazene!?  Nama Dugopoljcima  ipak je lakše, mi imamo bazene i evo baš sad  toćam noge u olimpijskom bazenu dok  vjetar lagano  puše iznad bazena. Kad postane prevruće  “bućnem” u  bazen, otplivam malo i rashladim se. 

Bazeni puni ljudi, ima ih od svukuda,  gosti hotela “Katarina”, Otočani, Klišani, Solinjani, Triljani, a vidio sam bar 10-15 obitelji iz Dicma s malom dicom! 

Ljudi uživaju. 

Pričam s jednim, kaže  da on  s obitelji  na Dugopoljske bazene dolazi i  tijekom cijele zime i da je baš ugodno, toplo i čisto, prava uživancija, Kaže mi da  dica  posebno vole sprave  u “Aqua parku”. Najviše vole velike tobogane.  Kaže da se mlađi sin  još ne usudi na veliki pa on ide samo na srednji tobogan. 

Drugi mi kaže  kako će “Dugopoljski bazeni” u vrime  vaterpolo prvenstva Europe koje se održava u Splitu bit baza reprezentacija Srbije i Mađarske  gdje će trenirati i pripremati se za utakmice, a postoji mogućnost da se  utakmice jedne skupine igraju baš u Dugopolju

Pričam s njim i sve se mislim što se i ja nebi  koji put spustio niz  tobogan da osjetim taj adrenalin. I krenem, penjem se stepenicama i  što sam više  bazeni mi izgledaju sve ljepše i ljepše i mislim si “ko ovo more platit”! Pa to nema ni jedan Trilj, Sinj, Kaštela,….  nema brte ni u Splitu nešto  ovako, nema.

Sjednem na tobogan i krenem se spuštati, najprije polako, pa sve brže, brže, brže,….. Letim,…letim, i traje to traje, traje,…. letim, letim.,,,, Dolazim do ruba  tobogana, nastavljam letjetiiii,…

Kakvo je to bilo buđenje u krupnim grašcima znoja,..

Ivica Radošević.