Ivica Granić: Predlažem SDP-u da žurno donese odluku i Klisoviću u kampanji dodijeli – kaskadera za sve javne nastupe.

1
Foto: Dugopolje Org

KLISOVIĆ, MIRNI ČOVJEK IZ HERCEGOVAČKE

Nakon što je većina gradonačelničkih kandidata ‘otvorila’ kampanju, nakon što smo vidjeli i pročitali njihove tzv. programe, jasno je kako je odlazak Milana Bandića tektonski poremetio odnose. Vrli kandidati, očigledno je, redom sada pokušavaju navrat – nanos sklepati nešto, nešto što bi barem donekle sličilo na barem nekakav izborni program. Ali, kako stoje stvari, ne ide im baš najbolje.

No, po mom mišljenju, sa sloganom ‘Mirni čovjek Zagreba’ kao i po dosadašnjim javnim nastupima, izjavama… apsolutni šampion je Joško Klisović. Reklo bi se, ne može gore. Stoga skromno predlažem SDP-u da već danas na predsjedništvu donesu žurnu odluku da se Klisoviću u kampanji dodijeli – kaskader za sve javne nastupe.

Njegovi javni nastupi postali su previše rizični i za njega i za stranku, stoga, kako rekoh, predlažem da uz Joška do kraja izborne kampanje stalno bude neki kaskader koji će ga mijenjati u svim situacijama koje bi mogle biti opasne po njega. Pod opasnom situacijom podrazumijevam bilo kakvo davanje izjava, bilo da je riječ o gostovanju u nekom programu ili obilasku terena.

Nije to ništa čudno, čovjek je jednostavno precijenio svoje sposobnosti, misli da može, a ne može, sam izvesti nešto dosta zahtjevno, poput recimo javnog nastupa na TV, što je za njega očigledno prevelik rizik. To treba cijeniti, tu volju, želju, ja to cijenim, ali zaboga, čovjeka treba sačuvati od takvih situacija, treba mu pomoći. Ako treba nešto kazati, izjaviti… kaskader je tu da ga zamijeni, a Joško bi mogao, na primjer, biti tu samo da se slika i osmjehuje.

Također, ako Mirnom čovjeku padne na pamet recimo pisanje tvitova, predmnijevam kako bi i to moglo biti preopasno, najbolje onda njegovo pisanje odmah ograničiti na maksimalno dvije – tri riječi po tvitu, a kaskader bi mogao dopisati ostatak.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here