VIDEO – SIN PUTINOVA GLASNOGOVORNIKA “MOBILIZIRAN”! POČEO MUCATI I POZIVATI SE NA OCA!

0
Foto: Screenshot Twitter

Dmitri Nizovcev, voditelj Youtube kanala Popularna politika koji su pokrenuli pristaše Alekseja Navaljnog, nazvao je Nikolaja Peskova, sina glasnogovornika ruskog predsjednika Dmitrija Peskova, te razgovor prenosio uživo na YT kanalu.

Predstavivši se kao komesar Nizovcev, rekao mu je da mu je poslan poziv za mobilizaciju i naredio mu da se sutra u 10 sati pojavi na liječničkom pregledu.

‘Morate shvatiti, ako znate da sam ja Peskov, koliko je pogrešno poslati me tamo. Ukratko, bavim se time na drugoj razini‘, odgovorio je mucajući sin glasnogovornika Kremlja.

Zatim je rekao da se neće odazvati pozivu i da se nije prijavio u dragovoljce.

‘Pokušavam shvatiti što se događa i koja su moja prava. Da me sutra odvedu – vjerujte, to ne treba ni vama ni meni. Nije mi problem braniti svoju domovinu – ali moram shvatiti zašto bih se trebao pojaviti tamo, govorim o određenim političkim nijansama‘, dodao je.

Peskov mlađi također je rekao da u dokumentima nipošto ne smije biti navedeno da je dragovoljac. ‘Učinit ću što mi se kaže. Ako Vladimir Vladimirovič (Putin) kaže da trebam ići, ja ću otići. No ja nisam bilo tko.‘

Predsjednik Vladimir Putin je u srijedu najavio ‘djelomičnu mobilizaciju‘ u Rusiji. Njegov proglas nije baš jasno formuliran jer ne sadrži ni kriterije ni kvote za mobilizaciju, tako da na front može biti poslan bilo tko.

Sergej Šojgu, ruski ministar obrane, rekao je da će mobilizacija zahvatiti oko 300.000 rezervista, uglavnom građana koji su potpisali ugovor o ostanku u pričuvi. Međutim, sam dokument ne sadrži ovu klauzulu. Prema Šojguovim riječima, studenti neće biti pozvani. Međutim, prije samo tri dana konzervativna stranka Ujedinjena Rusija predložila je davanje akademskih dopusta studentima sveučilišta koji će biti poslani u Ukrajinu.