23/06/21

Izraelci predstavili lijek za koronu: Imamo medicinsko čudo

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

– Pozdrav iz Jeruzalema, u kojem sniježi, za nas je to čudo, pozdravio je voditelj konferencije u Jeruzalemu, koja je preko Zooma okupila 150 sudionika, uglavnom novinara iz cijeloga svijeta. Čudesno im je pao snijeg, ali su predstavili i svoje medicinsko čudo, EXO-CD24, lijek koji se najtežim Covid bolesnicima inhalira direktno u pluća, i velika poboljšanja daje već za nekoliko dana.

Preliminarne rezultate kliničkog ispitivanja lijeka unutar Tel Aviv Sourasky Medical Centra predstavili su prof.dr. Nadir Arber, jedan od vodećih izraelskih internista i gastroeneterologa, voditelj istraživanja, te dr. Shiran Shapira, ravnateljica Laboratorija molekularne biologije  u Centru za dijagnostiku i prevenciju karcinoma u Ichilov Hospital, javljaju 24sata.

– Zato što odlazi direktno u pluća, lijek nema nuspojava, a pacijentima smo ga davali pet dana. Petero od njih 30 je dobivalo najvišu dozu, ostali manje. Svi su izliječeni u vrlo kratkom periodu. Lijek u značajnoj mjeri ‘gasi’ hiperimuni odgovor na infekciju, takozvanu citokinsku oluju, rekao je dr. Arber. Riječ je o prenaglašenoj reakciji imunološkog sustava na korona virus, kad on u borbi protiv ‘neprijatelja’ koji je ušao u organizam, napada čak i naše zdrave stanice. Takva se reakcija, koja može biti smrtonosna, događa u pet do sedam posto slučajeva oboljelih od Covida, koji završavaju na respiratorima.

– U prosjeku, ljudi koji su dobili lijek imali su 58 godina, no bili su u dobi od 37 do 77. Jedna trećina su bile žene, ostalo muškarci. Nakon lijeka, značajno je poboljšana njihova saturacija, olakšano im je disanje, nastavio je liječnik govoriti o otkriću. Svima je za oporavak trebalo do šest dana, osim jednoj pacijentici, kod koje je on trajao nešto duže, ali je također ozdravila.

dp/dp

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

INDIJSKI IZBORNIK NAHVALIO HRVATSKU IGRU PROTIV ŠKOTSKE: Ovako rasterećeni možemo do kraja

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom 3:1 nad Škotskom, u zadnjem kolu D skupine Eura, osigurala je plasman u osminu finala....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img